Brazil razbio Argentinu u finalu Kupa konfederacija

NAJUSPJEŠNIJA nogometna reprezentacija svih vremena, Brazil, je u finalu Kupa konfederacija protiv Argentine dokazala zbog čega ju mnogi smatraju daleko najboljom momčadi na svijetu. Visokom pobjedom od 4:1 nad Argentinom u finalu Kupa konfederacija Brazilu je donio još jedan u bogatom nizu trofeja.

Bila je to ukupno 34. pobjeda Brazila nad "vječnim rivalom" Argentinom, a koliko su Brazilci bili dominantni u finalu Kupa konfederacija, najbolje pokazuje podatak da je već u 16. minuti najbolja momčad svijeta vodila rezultatom 2:0.

Brazil je poveo već u 11. minuti golom Adriana. Akciju je započeo Lucio, koji je elegantnim pasom pronašao Cicinha, a ovaj je pak ubacio loptu ispred Adriana.

Napadač Intera izbjegao je Gabriela Heinzea, a potom neobranjivo opalio pokraj vratara Luxa.

Samo pet minuta kasnije nezaustavljivi brazilski napad ponovo je kreirao akciju za divljenje. Cicinho je opet bio ključan igrač, dugim ali izuzetno preciznim pasom s lijeva na desno pronašao je Robinha, koji je loptu proslijedio do Kake.

Milanov veznjak je majstorskom preciznošću pospremio loptu u mrežu Argentine, a navijači Brazila već su počeli slaviti titulu.

Iako je i Argentina imala nekoliko izglednih prilika, većinu vremena Brazilci su apsolutno dominirali terenom.

Na samom početku drugog poluvremena, sveprisutni Cicinho dobro je ubacio u šesnaesterac Argentine za kapetana Ronaldinha, koji je u skoku zahvatio loptu te ju poslao iza vratara Luxa.

Za visokih 4:0 pobrinuo se Adriano u 63. minuti, koji je dobro reagirao na briljantan centaršut Cicinha, te glavom pogodio za potvrdu velike pobjede i osigurao titulu najboljeg strijelca Kupa konfederacija.

Argentina je postigla utješni gol dvije minute kasnije, Pablo Aimar sjajno je pucao glavom te postavio konačnih 4:1.

Valja dodati da je Brazil na Kupu konfederacija igrao bez Ronalda i Roberta Carlosa, što samo dokazuje da je ta zemlja nepresušan izvor velikih nogometnih majstora.

Pitamo se što će tek biti na Svjetskom prvenstvu sljedeće godine...

Pročitajte više