Brazilci Behramiju prijete smrću

Foto: Epa

PREMDA je Meksiko pobijedio aktualne svjetske prvake Nijemce i iako je Island oteo bod Argentini, najveća senzacija dosadašnjeg dijela SP-a bez dvojbe je remi između Brazila i Švicarske.

Prvi favorit prvenstva poveo je i svi su očekivali golijadu, ali onda je Brazil stao, a Švicarci su čekali svoju šansu i nakon jednog kornera dočekali su je.

Brazilu je ostalo pola sata da zabije drugi gol, no to im nije pošlo za rukom. Švicarci su odigrali sjajno u obrani, nisu gubili linije, a nisu se ni prepali zastrašujuće momčadi Brazila.

Jedan od najboljih bio je Valon Behrami, igrač Udinesea. Momak rođen u Kosovskoj Mitrovici fantastično je zaustavio Neymara, a statistika nakon meča pokazala je da je najbolji brazilski igrač najviše puta fauliran na jednoj utakmici SP-a još od 1998. Neymara su Švicarci čak 11 puta faulirali, a do nedjelje rekord je držao Alan Shearer, kojeg su igrači Tunisa u Francuskoj deset puta nedozvoljeno zaustavljali. Također, Neymar je najfauliraniji Brazilac na jednoj utakmici nakon 1966., kad su Bugari i Portugalci ''masakrirali'' Pelea.

Behrami je sjajno čuvao Neymara i nije prezao od grubosti kako bi ga zaustavio. Švicarski mediji pak tvrde kako je brazilska zvijezda stalno provocirala, vršila pritisak na suce, bacala se, plakala i žicala faul, dok s druge strane brazilski mediji pišu kako igračima poput Behramija treba zabraniti igrati nogomet.

Brazilski navijači na društvenim mrežama pokrenuli su pravu hajku na Behramija, a neki od njih prijetili su mu smrću.

Pročitajte više