Brazilci ipak na Poljudu, Hajduk dobio licencu

KOMISIJA Prve HNL za izdavanje licenci je na drugostupanjskom zasjedanju razmotrila žalbe klubova prve i druge lige koji u prvom krugu nisu zadovoljili uvjete za dobivanjem licence. Komisija je, između ostalih, zaključila da Hajduk zadovoljava kriterije te će dobiti licencu za 1. HNL i međunarodna natjecanja.

Podsjetimo, Hajduku prije 20-ak dana licenca nije dodijeljena zbog manjih administrativnih problema s priznanicama četvorice igrača. Budući da će Poljud do početka sezone zadovoljavati minimalne potrebne uvjete za 1. HNL, Hajduk će imati i stadion za odigravanje domaćinskih susreta.

Međutim, jučer je iz splitskog gradskog poglavarstva došla vijest kako će gradska uprava koja je na odlasku (poraz na lokalnim izborima), od potrebnih 4 milijuna kuna, uložiti tek 1,7 milijuna kuna za  najnužnije zahvate na stadionu.

T-portal prenosi izjavu glavnog tajnika HNS-a Zorislava Srebrića koji je istaknuo da će se prijateljski susret s Brazilcima, unatoč tome što neće biti ispunjeni svi uvjeti koji se tiču uređenja splitskog stadiona, ipak odigrati na Poljudu.

Glasnogovrnik HNS-a Ivan Rotim rekao je za Index.hr kako je utakmica protiv Brazila dogovorena za 17. kolovoza u 21.00 na Poljudu i tamo će biti odigrana, unatoč tome što se neki radovi na obnovi, koji su trebali početi, još ne izvode na Poljudu.

Rotim nije rekao o kojim se zahvatima konkretno radi, međutim, i bez njih utakmica se može odigrati.

Pročitajte više