Brazilci u strahu od hrvatskog Zidanea

NAŠ REPREZENTATIVAC Jerko Leko na vlastitoj je koži osjetio koliko peterostruki svjetski prvaci drže do hrvatskog nogometa. No, da se u Riu našao Niko Kranjčar situacija bi bila još alarmantnija. Brazilci su, u najmanju ruku, nogometna velesila, pa ogromna zainteresiranost za apsolutno sve što ima veze s najvažnijom sporednom stvari na svijetu, jednostavno ne čudi.

Leko je u Rio de Janeiru od turista postao nogometna zvijezda dana. Naime, čim su brazilski novinari doznali da se Dinamovac iz Kijeva nalazi u njihovoj zemlji, pozvali su ga da gostuje u emisiji najutjecajnije brazilske TV kuće. Ni sam Leko ne zna kako su novinari došli do njega, ali, nije mu palo na pamet da odbije nastup u nogometnoj emisiji koja na Globo TV-u ide uživo sa - Marakane!

Ista televizijska kuća na svojim stranicama raspisala se o hrvatskoj reprezentaciji za koju kaže da je jedna od najvećih sila u Europi. Vjerovali ili ne, Brazilci su svjesni činjenice da se volimo poistovijetiti sa njima, i upravo ih to drži na oprezu. Stalno im se vrti film iz Francuske 98. i ime Davora Šukera.

No, kako se navodi na stranicama velike brazilske TV kuće, Brazilci zaziru od sjajnog tehničara Nike Kranjčara i iskusnog Dade Prše, čije je ime jedino označeno zvjezdicom. Pišu i o sjajnom kvalifikacijskom ciklusu koji je Hrvatska odradila, a eksploziju očekuju od Srne i Babića.

"Kranjčar je hrvatski Zidane, sa 16 godina proglasili su ga najvećom nadom hrvatskog nogometa, a ne zaboravite ni na Eduarda Da Silvu, kapetana mlade reprezentacije. Srna je tijekom kvalifikacija zabio 4 pogotka, Babić uvijek može napasti." - javlja Globo TV.

Pročitajte više