Hrvatska - Brazil za 1.600 eura

U PONEDJELJAK je na službenim stranicama FIFA-e i službeno započeo treći krug prodaje ulaznica za SP u Njemačkoj. Nevjerojatna histerija koja vlada na SP tržištu jedne će koštati živaca, a druge poveće svote eura. Karte za utakmicu mjere se gotovo u zlatu, a koliko je mogućnost kupnje zapravo nemoguća misija, dovoljno govori podatak kako će se sretni kupci odrediti uz pomoć lutrije.

Prijave se putem interneta šalju do 15. siječnja, a kupcima je na raspolaganju tek 250 tisuća ulaznica. Za utakmice njemačke reprezentacije, uključujući i susret s Kostarikom, te za polufinale i finale karte se uopće ne mogu rezervirati, a napomenimo kako je u prva dva kruga prodaje otišlo čak 812 tisuća rezervacija.

Čak 80 posto rezervacija putem neta stiglo je iz Europe, a od te brojke 90 posto iz Njemačke. Većina ulaznica rezervirana je "na slijepo", jer se tada još uvijek nije znalo tko, s kim, kada i gdje igra.

Kako iz HNS-a napominju već neko vrijeme, Hrvatska prema FIFA-inim kvotama ima pravo na osam posto ulaznica od kapaciteta određenog stadiona. Tako je našem Savezu za utakmicu s Brazilom pripalo 4.508 ulaznica, za susret s Japanom 2.587, a za susret s Australijom 3.122. Ne treba niti napominjati kako je HNS već počeo zaprimati zahtjeve zainteresiranih, kao što ne treba napominjati i to da će biti nemoguće zadovoljiti zahtjeve tržišta.

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić nekoliko je puta obveze prema sponzorima apostrofirao kao prioritet, stoga većini preostaje samo nada da će imati sreće prilikom izvlačenja.

Svota koju će na prodaji ulaznica zaraditi brojne agencije zaprepaščujuća je, spomenimo tek kako su cijene karata za utakmicu Hrvatska - Brazil nakon ždrijeba porasle za deset puta. Prema bizarnoj ponudi Premiuma, jedne od svjetskih agencija koja distribuira ulaznice za sve vrste manifestacija, karta za susret Hrvatske i Carioca može se dobiti za 1.600, a karta za utakmicu s Japanom za 2.200 eura!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara