hajduk

Brbić: Pištolji? Prvi put čujem tako nešto

Foto: Pixsell / I. Čagalj

BIVŠI sportski direktor Hajduka Jens Andersson u podcastu švedskog novinara Olofa Lundha kazao je da su mu u Splitu na pregovorima nudili mito za suradnju s menadžerskim klanovima. Tvrdi i kako je u jednom restoranu pregovarao s naoružanim ljudima.

"Počeo sam razmišljati o tom za koga zapravo radim. To nije dobra situacija. Nisu mi prijetili, ali završio sam jednom prilikom u restoranu na pregovorima, a ljudi s kojima sam pregovarao bili su naoružani. To je bio dovoljan znak, normalno je da se čovjek zapita treba li osjećati strah i razmisli o budućnosti", izjavio je Andersson o periodu provedenom u Hajduku. 

Danas 46-godišnji Andersson bio je sportski direktor Hajduka u garnituri Marina Brbića 2013. godine. Napustio je Split iznenada, nakon samo četiri mjeseca u službi. Na press konferenciji je vodstvo kluba kazalo da Šveđanin odlazi zbog obiteljskih razloga. Andersson danas kaže da je to samo dio priče. 

Predsjednik Hajduka Marin Brbić kazao nam je da prvi put čuje za pištolje na pregovorima. Tvrdi da se švedski direktor nikad nije žalio na menadžerske pritiske te da dok je bio u Splitu nije spominjao mafijaške veze. 

"Iznenađen sam, prvi put čujem tu priču. Dok je Andersson bio u Hajduku, nije se žalio niti mi je spominjao pritiske ili probleme u svom radu. Nemam što drugo reći. Nikad mi nije kazao da se boji ili da je zabrinut za svoju sigurnost u Splitu, nije bilo razloga da reagiramo jer nemamo saznanja da se tako nešto događalo. Niti nakon svog odlaska nije se žalio na stvari o kojima danas priča", odgovara Brbić.

Andersson se iz Splita vratio u Švedsku, gdje je postao direktor razvoja AIK-a. Sljedeće godine preuzeo je mjesto sportskog direktora danskog Aarhusa gdje ostaje do kraja 2016. godine. U srpnju prošle godine vraća se u AIK i obnaša funkciju glavnog direktora švedskog kluba.

Pročitajte više