Britanski portal uvrstio Modrića među 10 najboljih veznjaka Lige prvaka svih vremena

Foto: EPA

POPULARNI britanski portal Give me Sports objavio je ljestvicu najboljih veznih nogometaša kroz povijest Lige prvaka. Na visokom drugom mjestu, ispred legendi kakve su Zinedine Zidane, Andres Iniesta, Andrea Pirlo... uvršten je Luka Modrić. 

Kapetan hrvatske reprezentacije nastupao je s Dinamom u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a s Tottenhamom odigrao u njoj osam utakmica uz učinak od jednog gola (Werder, 2010.) i jedne asistencije (Inter, 2010.). Jasno je da je status na ovom popisu stekao onim što je napravio nastupajući za Real Madrid.

Faktori koji su utjecali na poredak portala su broj osvojenih titula, broj odigranih utakmica, golovi, asistencije, nogometne sposobnosti te trenuci posebnog značaja koje je igrač napravio u tom natjecanju. Igrajući za Real, Modrić je zavrijedio posebno mjesto u povijesti i u tom natjecanju.

Pet titula u Ligi prvaka

Hrvatski veznjak Reala jedan je od tek četvorice igrača koji su Ligu prvaka, otkako se ona igra pod tim imenom, osvajali pet puta. Jednako toliko trofeja iz nje imaju njegovi bivši suigrači Cristiano Ronaldo i Karim Benzema, obojica danas u Saudijskoj Arabiji, i aktualni suigrač Dani Carvajal. U Ligi prvaka odigrao je 123 utakmice uz učinak od devet golova i 17 asistencija. Jedini je uz Tonija Kroosa, koji je na popisu 10 najboljih veznjaka Lige prvaka, a da je još uvijek aktivan.

"Dodavanjem vanjskim dijelom noge, što mu je zaštitni znak, otključava obrane europskih klubova već godinama", navodi Give me Sport i dodaje: "Nema puno posebnijih nogometaša od malenog Hrvata čija ga dugovječnost na vrhu, baš kao i čista nogometna kvaliteta, zasluženo uvrštava na drugo mjesto ove liste."

Top 10 veznih igrača u Ligi prvaka svih vremena prema portalu Give Me Sport:

1. Xavi Hernandez (Barcelona), 4 titule, 151 utakmica, 11 golova, 13 asistencija
2. Luka Modrić (Real Madrid), 5 titula, 123 utakmice, 9 golova, 17 asistencija

3. Andres Iniesta (Barcelona), 4 titule, 130 utakmica, 11 golova, 29 asistencija
4. Zinedine Zidane (Juventus, Real Madrid), 1 titula, 80 utakmica, 14 golova, 31 asistencija
5. Clarence Seedorf (Ajax, Real Madrid, Milan), 4 titule, 125 utakmica, 11 golova, 27 asistencija
6. Toni Kroos (Bayern, Real Madrid), 5 titule, 125 utakmica, 11 golova, 27 asistencija
7. Sergio Busquets (Barcelona), 3 titule, 129 utakmica, 4 gola, 7 asistencija
8. Andrea Pirlo (Inter, Milan, Juventus), 2 titule, 108 utakmica, 8 golova, 15 asistencija
9. Steven Gerrard (Liverpool), 1 titula, 73 utakmice, 21 gol, 14 asistencija
10. Kaka (Milan, Real Madrid) 1 titula, 86 utakmica, 30 golova, 25 asistencija

Pročitajte više