HRVATSKA REPREZENTACIJA

Brleković: Šuker ima britansko državljanstvo. HNS: Nemamo tu informaciju

Foto: EPA-EFE

BIVŠI dopredsjednik HNS-a Ivan Brleković otkrio je da predsjednik HNS-a Davor Šuker ima i britansko državljanstvo.

Ovaj odvjetnik gostovao je u emisiji N1 televizije i komentirao potencijalno gostovanje reprezentacije u Splitu u listopadu te se dotaknuo i Šukera.

"Da bi se spasila situacija, britanski državljanin Davor Šuker, koji je ujedno i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza - ako nije ovog časa na Karibima, u Las Vegasu ili negdje u bijelom svijetu - trebao bi sjesti u auto ili na avion, doći u Split na sjednicu gradskog vijeća, pružiti ruku pomirenja i gradskim vijećnicima reći - oprostite, idemo probati zakopati ratne sjekire, idemo probati u interesu Hrvatske, idemo probati u širom društvenom interesu sprječavanja sukoba sjevera i juga, naći zajedničko rješenje. Isto tako, trebao bi otići u Torcidu ili u udrugu Naš Hajduk i ako treba sedam dana s tim dečkima dolje sjediti, trpjeti kritike, jer ovakvo stanje dalje je nemoguće. Naravno da cijela Dalmacija želi da reprezentacija dođe u Split, želi to i Torcida, ali imaju svoj dišpet, ponos", ispričao je Brleković.

Kontaktirali smo potom HNS.

"Ne posjedujemo takvu informaciju. Za nas je jedino važno da ima hrvatsko državljanstvo."

Britanska putovnica omogućuje lakša putovanja u prekomorske destinacije i praktički onemogućuje izručenje, pogotovo kad se u obzir uzme činjenica da Ujedinjeno Kraljevstvo uskoro izlazi iz Europske unije.

Šuker je u razgovoru za britanski Guardian prije 18 godina rekao da želi britansko državljanstvo.

"Čekam na englesku putovnicu", rekao je tada Šuker koji je igrao u Arsenalu.

 

Pročitajte više