Brozović asistirao za bod Intera u derbiju protiv Rome

Foto: Getty Images/Guliver Image

DOK JE Inter dominirao talijanskom ligom na otvaranju sezone, dežurni Spallettijevi kritičari tvrdili su da "nerazzurri" igraju iznad svojih mogućnosti i da je pitanje vremena kad će pasti.

No, Inter ih je demantirao iz kola u kolo sve do utakmice protiv Udinesea nakon koje se pokazalo da su kritičari bili u pravu. Inter je taj susret izgubio 3:1, pa je u sljedećem kolu poražen i kod Sassuola, pa je izgubio gradski derbi od Milana u kupu, pa remirizrao s Lazijom i Fiorentinom, a večeras i s Romom.

Iako se bod protiv Rome ne mora nužno protumačiti kao neuspjeh, u Spallettijevoj situaciji on to definitivno jest. U zadnjih pet susreta njegova momčad upisala je dva remija i tri poraza, a večeras bi u derbiju 21. kola Serie A na San Siru protiv Rome upisala i četvrti da nije bilo Marcela Brozovića i Matiasa Vecina.

Prvi je u 86. minuti lijepo ubacio, a drugi glavom zabio za 1:1 i tako poništio El Shaarawyjev gol iz 31. minute. Perišić i Icardi opet nisu ništa napravili, a Roma je s druge strane zabila iz jedinog svojeg udarca u okvir.

U nešto više od mjesec dana, Inter je s prvog pao ne četvrto mjesto te uz utakmicu manje ima čak 11 bodova manje od Napolija. Roma je propustila približiti se četvrtom mjestu, zadnjem koje vodi u Ligu prvaka te i dalje ima tri boda manje od Intera.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više