HRVATSKI NOGOMETAŠI

Brozović opet ruši mjerenja: Nitko ispred njega u Ligi prvaka

Foto: EPA

MARCELO BROZOVIĆ već neko vrijeme igra sjajan nogomet u Inter Milanu. Točnije, dva mjeseca prije početka Svjetskog prvenstva u Rusiji trener Luciano Spalletti preselio je hrvatskog veznjaka na poziciju zadnjeg veznog i stvari su za Epic Broza krenule drastično nabolje.

Brozović je dobio više slobode, počeo je diktirati tempo i postao jedan od ključnih kotačića u Interovoj igri. Tu formu samo je preslikao na Svjetsko prvenstvo u Rusiji gdje je s Hrvatskom došao do finala i osvojio srebrnu medalju.

Hrvatski reprezentativac najviše se ističe po svojoj požrtvovnosti zbog koje često u drugi plan padaju njegove asistencije i golovi. Isto se dogodilo i ove sezone u Ligi prvaka.

Brozović se istaknuo kao igrač s najviše pretrčanih kilometara u grupnoj fazi Lige prvaka, a iza sebe je ostavio imena poput Joshue Kimmicha i Yourija Tielemansa, poznate "trkače" u nogometnom svijetu.

Prošlog ljeta u Rusiji Brozović je srušio FIFA-ina mjerenja pretrčanih kilometara na jednoj utakmici SP-a. Protiv Argentine je "pojeo" Messija i pretrčao 16,336 km. Osobni rekord od pretrčanih 17,81 km ostvario je u kup utakmici protiv Juventusa koja je otišla u produžetke, a Marcelo je zabio i dva pogotka za Inter.

Ipak, brojke iz utakmica za Inter sugeriraju i da stvari u tom klubu baš i ne funkcioniraju najbolje, jer Brozović sigurno nije igrač koji bi, ako sve ide kako treba, trebao pretrčati najviše.

Podsjetimo, Brozović se ove godine istaknuo i po tome što je brojku dodavanja suigračima za gol povisio na šest, gledaju li se samo one iz prekida ostvarene u kalendarskoj 2018. godini, a prema Optinim podacima (op. a. vodeća europska tvrtka koja se bavi naprednom statistikom u sportu), hrvatski veznjak je nastavio svoju utrku s Tottenhamovim Christianom Eriksenom u kojoj predvode konkurenciju diljem najjačih europskih liga.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više