LUKA MODRIĆ

Budimir o Modriću: Primijetiš te detalje na treningu. Uozbilji se i izaziva te

Foto: AP Photo/Petr David Josek/Guliver

SVIMA je jasno koliko Luka Modrić znači za hrvatsku reprezentaciju na terenu, ali detalji koji ga čine neprocjenjivim izvan travnjaka, prije i poslije utakmica, često su skriveni od javnosti.

Djelić toga otkrio je Ante Budimir u razgovoru za Goal.com. Napadač Osasune ima već 29 godina, ali tek je od lani u reprezentaciji.

"Bio je prvi koji je i meni i ostalim mlađim igračima dao punu potporu. On kaže da debitant mora uživati u utakmici, a da je na ostaloj desetorici da više pridonesu. Debitantu utakmica mora ostati u prekrasnom sjećanju. Pomaže ti, brine o takvim stvarima", ispričao je Budimir.

Stari protiv mladih

Ali već na treninzima, situacija je sasvim drukčija.

"Na treningu obično igramo stari protiv mladih i on uvijek želi pobijediti mlade. Shvaćamo to vrlo ozbiljno, kao pravu utakmicu. Primijetiš te detalje koliko je željan da pobijedi. To te motivira, jer vidiš da se uozbiljio i da te izaziva da ga pobijediš", kaže Budimir.

"Svi znamo kakav je igrač, a dok ga gledaš kako se priprema za trening, kako igra na utakmicama, kako pokušava i napadati i braniti, biti vođa, vidiš koliko je dobar primjer drugima. Igra na vrhunskoj razini, sve je osvojio, a ništa se ne mijenja u njegovom pristupu, bilo da igra protiv Malte ili Cipra ili sada protiv Škotske i Engleske na Euru", objasnio je 29-godišnji napadač, koji je za reprezentaciju zaigrao sedam puta i postigao jedan gol.

Priprema za trening

Posebno ga je impresionirao način na koji se Modrić za sve priprema, a tim ritualima svakako može zahvaliti svoju dugovječnost.

"Sviđa mi se kako se priprema za trening. Ide u teretanu, odmara se, brine za detalje, zagrijava za trening... Vidiš koliko je koncentriran, koliko je pripremljen. Nije da samo izađe na teren i odjedanput igra kao vrhunska zvijezda", zaključio je Budimir.

Pročitajte više