EURO 2020

Budimir: Poznajem španjolsku igru, mogu pomoći

Foto: EPA

ANTE BUDIMIR nije ulazio u igru za hrvatsku reprezentaciju u dosadašnjem dijelu Europskog prvenstva. Hrvatskoj u ponedjeljak slijedi utakmica osmine finala protiv Španjolske, reprezentacije države u kojoj nastupa od 2019., prvo kao član Mallorce, a potom i Osasune.

Marca je upravo njega intervjuirala u najavi utakmice čija je nagrada plasman u četvrtfinale Eura.

Znam što me čeka protiv Španjolske

''Osjećam se dobro, kao i cijela momčad. Koncentrirani smo i jedva čekamo početak utakmice. Ne mogu izdvojiti tko je najnestrpljiviji, rekao bih da se cijela momčad želi natjecati, pobijediti i uživati u pobijedi. Svi to hoćemo, svi tražimo slavu na ovom Euru'', izjavio je na početku razgovora Budimir, koji čeka svoju priliku.

''Dijelim taj stav i želju sa svima koji nisu nastupili na Europskom prvenstvu. Radujem se nastupu. Naporno treniram svaki dan, dajem svoj maksimum i spreman sam za izbornikov poziv. Vidjet ćemo kakve su izbornikove ideje, ali osjećam da mogu pomoći. Kad gledam kako Španjolska igra, čini mi se kao da sam to već gledao, da to dobro poznajem. U La Ligi igrate protiv igrača takve kvalitete i protiv momčadi koje u igri imaju ideju kao španjolska reprezentacija. Filozofija igre u La Ligi je posjed lopte, s kvalitetom... Osjećam kao da znam što me čeka i da mi to može pomoći.''

Modrić je uvijek tu za nas

Marcin novinar je podsjetio Budimira da se u Španjolskoj, kad se pomisli na Hrvatsku, prvo pomisli na Modrića.

''Za nas je on važan, kao što i pretpostavljate u Španjolskoj. Mnogo nam pomaže izvan terena, uvijek je tu za nas. A na terenu se uvijek pojavi. Pogledajte samo što je bilo nekidan. Teška, komplicirana utakmica - i tamo je. Pogledajte samo taj nevjerojatni udarac i taj važni gol. Na Luku uvijek možete računati. Sretan sam što igram s njim i ponosan sam na to'', pojasnio je Budimir.

Marcinog novinara zanimalo je i kako hrvatski igrači krate vrijeme na pripremama pa je Budimir krenuo nabrajati kartanje, stolni tenis, pikado... Tvrdi da je nekidan pobijedio najboljeg kartaša te da stolni tenis nitko ne igra kao Marcelo Brozović.

''A Luka?'' bilo je posljednje pitanje.

''Njegov je nogomet'', jasan je bio Budimir.

Pročitajte više