Budimirov trener o najgorem penalu ikad: Ante se nema što ispričavati

Screenshot: Twitter

ANTE BUDIMIR (32) je u najboljoj sezoni karijere izveo i najgori promašaj karijere. Napadač Osasune i reprezentacije Hrvatske te drugi najbolji strijelac La Lige s 16 golova je u sudačkoj nadoknadi utakmice 31. kola protiv Valencije, pri vodstvu suparnika 1:0, izborio penal.

No izveo ga je komično nespretno. Njegova neuspješna panenka završila je samo na pokušaju onemogućenom time što se Budimir spotaknuo o svoju nogu i umjesto da je uputio udarac, loptu je praktično dodao suparničkom golmanu. Video Budimirovog promašaja je naravno viralan, a televizijski i komentatori na društvenim mrežama proglasili su ga "najgorim penalom ikad."

Budimir je tako sedam kola prije kraja ostavio Osasunu bez važnog boda u borbi za Europu, ali napadaču koji je ove sezone u La Ligi postigao golova kao Bellingham te koji je efikasniji od Griezmanna, Lewandowskog i Viniciusa, to nitko ne zamjera.

"Ante me već tri puta molio za oprost zbog onako izvedenog penala, ali nemam mu što oprostiti. Istina, čudno je da je igrač te kvalitete nakon promašio, ali to je blokada koja se može svakome dogoditi. Uostalom, Budimir nam je donio toliko sreće da mu nemamo pravo ništa prigovoriti zbog ovakvog promašaj, nego ga moramo ohrabriti."

Kasno noćas Budimirov klub otkrio je da mu je njegov promašaj još i najmanji problem. Naime, u 2 poslije ponoći Osasuna je objavila da je Budimir  pretrpio tešku ozljedu, lom tri rebra.

Pročitajte više