Buffel: Nimalo se ne bojimo Hrvata, hrvatski klubovi ne postoje na europskoj nogometnoj karti

BELGIJSKI reprezentativac Thomas Buffel izjavio je kako se nimalo ne boji Hrvata, dobro je proučio hrvatsku obranu i zna gdje je hrvatska reprezentacija najtanja. Nada se da će zabiti barem jedan pogodak.

Iako inače ne igra klasičnog napadača, na predstojećoj utakmici Buffel će u napadu belgijske reprezentacije zamijeniti Mpenzu.

U intervjuu Sportskim novostima Buffel je izjavio da je gledao utakmicu Hrvatske protiv Engleske i vidio puno rupa u obrani, koje će on i njegovi suigrači iskoristiti: Buffel je siguran kako će šansi za pogodak biti puno, pitanje je samo koliko će ih iskoristiti.

Dodao je i kako je ozračje u njihovoj reprezentaciji izvrsno, pogotovo nakon prijateljske utakmice s Nizozemskom.

Na toj utakmici su, po Buffelu, prikazali izvrsnu igru i to im je podiglo samopuzdanje iako je rezultat bio 1:1.

Na pitanje o hrvatskim igračima spomenuo je Šimića, Tudora, Roberta Kovača, Mornara, i zanimljivo je da zna za Tomislava Butinu za kojeg je rekao da je izvrstan vratar.

Što se tiče hrvatskih klubova, Buffel je rekao kako ne zna ni za jedan hrvatski klub. "Belgija je mnogo jača klupskom nogometu od Hrvatske, vaši klubovi ne postoje na europskoj nogometnoj karti, dok dva naša igraju u Ligi prvaka", izjavio je 22-godišnji napadač Feyenoorda i belgijske reprezentacije Thomas Buffel.

Pročitajte više