Buonanotte još ne zna da je usmrtio prijatelje



MLADOJ nogometnoj zvijezdi River Platea Diegu Buonanotteu, koji je teško stradao u prometnoj nesreći koju je sam prouzročio, tek treba reći da su pritom smrtno stradala trojica njegovih prijatelja.

Argentinski mediji pišu da 21-godišnji argentinski reprezentativac, član zlatne olimpijske momčadi iz Pekinga, još ne zna da je zauvijek ostao bez trojice prijatelja iz djetinjstva. Liječnici i obitelj čekaju da se oporavi kako bi mu priopćili stravičnu vijest, koja će na njega ostaviti psihičke posljedice teže od fizičkih koje je prouzročila nesreća.

A one nisu bile male: slomio je 158 centimetara visoki veznjak ključnu kost te zaradio tešku i po život opasnu ozljedu desnoga plućnog krila, koja ostaje najveća opasnost po nastavak njegove karijere, koja će mirovati najmanje sedam mjeseci, procijenio je liječnik River Platea Horacio Cavallieri.

"Njegovo je stanje sada stabilno. Postoji mnogo čimbenika koji nas čine optimističnima. Najveći rizik nakon ovakve nesreće unutar je 72 sata od trenutka njezina događanja, a taj smo period prošli", rekao je Cavallieri.

Nesreća se dogodila na božićno jutro u Santa Feu, rodnom gradu Buonanottea. Sa svojim je Peugeotom 607 izletio s ceste i velikom se brzinom zabio u stablo.

Pročitajte više