Burić: Ovo je pobjeda za navijače koji su patili i trpili s nama

Foto: Hina

VIŠE od dvije i pol godine, odnosno 13 utakmica u nizu, Hajduk na Poljudu nije mogao srušiti Dinamo. Uspjelo im je to u delikatnom momentu, nakon serije loših rezultata, koji ne bi izazvali toliki potres da momčad Damira Burića nije izgledala potpuno bezvoljno i jalovo. Danas su konačno izgledali hajdučki. Približili Rijeku na dva boda do Dinama, spasili prvenstvo, a barem privremeno i Gorana Vučevića, koji je ponudio mandat na raspolaganje. Sastanak Nadzornog odbora nastavit će se kroz dva tjedna.

> Hajduk konačno hajdučki: Pobijedio Dinamo i spasio prvenstvo

> Torcida obojala Poljud: Rezultat je trend, ideal je vječan

Damira Burića na press konferenciji dočekao je pljesak.

"Čestitke! Ovo zaslužuje svaku pohvalu. Mislim da su igrači danas dali sebe, bili su agresivni, brzi i ofenzivno jako dobri. Stvarali smo uistinu mnogo šansi"

Što se promijenilo u odnosu na Kup utakmicu sredinom prošlog tjedna, kada je Hajduk izgledao katastrofalno?

"Rekao sam igračima da mentalitet može pobijediti kvalitetu. Danas se nije dogodilo samo to, već smo i u tehničkom dijelu bili jako dobri. Zaslužena je ovo pobjeda Hajduka, a poklanjam ju najvjernijim navijačima koji su patili i trpili bolne udarce. Zahvaljujem se na strpljenju, kao i na tome što su bili uz nas kada je bilo najteže. Nadam se da će ovakvih trenutaka biti više", kazao je Burić te nastavio:

"Dosta smo razgovarali, moji momci su pametni i uvažavaju ono što im se govori. Svjesni su grešaka, korigirali su ih.  Ovaj put analizirali smo Dinamo puno bolje, nije nam se moglo dogoditi iznenađenje u postavkama igre. Zapravo, mi smo iznenadili njih na sredini terena, tu smo danas dobili utakmicu"

Burić je pohvalio mladog stopera Šimića, kao i Juranovića koji je zbog ozljede na poluvremenu ostao u svlačionici. Dobar je posao odradio i mladi Kalik umjesto također ozlijeđenog Roguljića.

"Uvijek nešto moramo raditi u hodu. To nam nekada uspijeva, a nekada ne. Žao mi je Juranovića, mislim da neće biti spreman za mladu reprezentaciju" 

Hajduk čeka i uzvrat s Dinamom u Kupu. Teško se nadati iznenađenju nakon 0:2 iz prve utakmice.

"Pipremit ćemo se dobro za kup. Nije dobro jer nismo dali gol. Danas smo imali jako puno prilika da riješimo utakmicu. Dugo nisam vidio situaciju kakva se nama dogodila kada je lopta pogodila dvije stative, ali nije prošla crtu. Treba zaslužiti sreću, danas smo to odradili kako treba", zaključio je Burić.
 

Pročitajte više