HNL

Burić: Veseli nas što Bradarić i Strinić žele doći u Hajduk

Screenshot: Hajduk TV

HAJDUK u nedjelju gostuje kod Osijeka u sklopu šestog kola HT Prve lige. Utakmica u Gradskom vrtu na rasporedu je od 20 sati.

Osječani su četvrtoplasirana momčad nakon pet odigranih kola s osam osvojenih bodova, dok Splićani imaju četiri boda više i drugi su s bodom manje od vodećeg Dinama koji na Poljud dolazi iduće kolo.

Trener Hajduka Damir Burić održao je konferenciju za medije uoči gostovanja u Osijeku.

"Najljepše je što nam se dobri igrači žele vratiti"

Ovih dana glavna tema na Poljudu je špekulacija o potencijalnom povratku Filipa Bradarića i Ivana Strinića u Hajduk.

"Najljepša stvar u cijeloj priči je da Bradarić i Strinić žele doći u Hajduk. I dalje smo atraktivni i dalje svi žele doći kod nas. To je najljepša stvar u svemu tome. S druge strane, mi smo realni i znamo naše granice. Mislim da sam vam s time sve rekao", kazao je Burić po pitanju bombastičnih najava o povratku bivših hajdukovaca na Poljud pa se još kratko zadržao na temi prijelaznog roka.

Niz mladih nogometaša Hajduka čeka na svoju prigodu i minutažu, ali je neće dobiti u prvoj momčadi. To su Špikić, Tahiraj, Jelić, Beširović, Sahiti... Kakva je njihova budućnost u splitskom klubu?

"Imamo dosta mladih i talentiranih igrača kojima želimo dati minutažu. U svakom slučaju ćemo im pronaći optimalno i najbolje rješenje, prijelazni rok još uvijek traje i ne mogu vam previše otkrivati te stvari. Nadam se još pokojem dolasku do kraja roka. O detaljima ne bih, to su naše interne stvari."

"Izborio sam se za promjene po pitanju organizacije putovanja"

Dosta se pričalo o problemu putovanja kod Hajduka, posebice na duga gostovanja u domaćem prvenstvu. Trener Burić izborio se za promjene unutar kluba po tom pitanju.

"Borio sam se da igračima pravu regeneraciju, da bolje organiziramo putovanja. Ovaj put ćemo letjeti do Zagreba, pa imati kratki izlet do Osijeka, a zadnji put smo proveli osam sati na putovanju. Mislim da je to jako dobro za naše igrače, da se odmore, da imaju regeneraciju unutar 24 sata od utakmice. Znam da je to veliki trošak za klub, ali istovremeno je jako bitno za momčad. Nećemo puno tematizirati o tome gdje ćemo održati trening u Zagrebu, ali mogu vam reći da neće biti u parku ili ispred hotela nego na nogometnom igralištu. Također, prespavat ćemo u Zagrebu i nakon utakmice."

"Osijek je neugodan i jak protivnik, ali mi moramo svoje stvari dobro odraditi"

Burić se osvrnuo i na stanje u momčadi.

"Josip Bašić, Bassel Jradi imaju ljetnu virozu i moramo vidjeti hoće li biti spremni za putovanje u Osijek. Kod Duke i Posavca ne želimo ništa riskirati. Želimo da obave sve preglede kako bismo znali što s njima. Nejašmić i Teklić dobili su teške udarce na prošloj utakmici, pa i s njima moramo vidjeti kakvo je stanje", osvrnuo se Burić na početku na stanje u momčadi pa ukratko secirao idućeg protivnika:

"Najvažniji nam je svakodnevni fokus, što se tiče rada na treningu. Želimo i protiv Osijeka pretočiti puno stvari koje smo pokazali protiv Gorice. Osijek smo gledali i analizirali. Ispali su iz Europa lige, koncentrirani su na domaće prvenstvo. Pokazali su i protiv Dinama i Rijeke koliko su kvalitetni. Sve je moguće, oni su jedan neugodan i dobar protivnik. Najvažnije nam je da sprovedemo naše dobre stvari u igri.

Imamo dosta opcija u momčadi, mogu se dogoditi i neke promjene u sustavu naše igre. Osijek je pokazao da igra u 5-4-1 ili 5-3-2 sustavu, ali to ništa ne znači koliko igrači i kako protivnik igra. Mi se opet fokusiramo na nas i vidjet ćemo kako će to izgledati u Osijeku", završio je Burić.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više