NBA FINALE

Butler nakon velike pobjede prizvao palog Slovenca: Molim se da nam se Dragić vrati

Foto: Getty Images

JIMMY BUTLER odigrao je još jednu spektakularnu utakmicu, zabio 35 poena uz 12 skokova, 11 asistencija i pet osvojenih lopti i postao prvi igrač s takvim brojkama u povijesti finala, a Miami Heat je pobijedio LA Lakerse 111:108 i produljio sezonu smanjivši zaostatak u finalnoj seriji na 3:2.

U igri je proveo skoro cijelu utakmicu, odmarao se svega 48 sekundi. Bio je iscrpljen, izudaran, ali ponosan na sebe i svoje suigrače.

"Ništa nije ostalo, ostavio sam sve na terenu, svi smo. Tako moramo igrati do kraja. U takvoj smo poziciji i to nam se sviđa, trebamo dobiti još dvije. Siguran sam da su i oni pokušavali pobijediti, bila je teška utakmica, sljedeća će biti još teža, ali sviđaju mi se šanse koje imamo", rekao je Butler na press-konferenciji nakon utakmice.

Unatoč briljantnoj izvedbi, nije mu padalo na pamet pripisivati si sve zasluge.

"Vjerujem u svoje vještine i talent, moji suigrači također, ali nisam samo ja donio pobjedu. Robinson je odigrao strašnu utakmicu, Nunn je pokazao što zna, Adebayo je bio odličan... Svi smo mi bili razlog što smo dobili ovu utakmicu, a tako će biti i na sljedeće dvije", uvjeren je Jimmy, koji je ipak priznao da treba dodatnu pomoć.

U razgovoru s reporterkom na terenu prisjetio se palog suigrača Gorana Dragića, koji je ozlijedio stopalo u prvoj utakmici i od tada nije igrao. Još se ne zna hoće li moći na parket u šestoj ili barem potencijalnoj sedmoj utakmici.

"Molim se da nam se vrati broj sedam. Znam koliko želi igrati, ali dotad se moramo držati zajedno i ostati u rovovima", rekao je Butler.

VIDEO: Arena Sport

Pročitajte više