Čabraja: Možemo li se mi boriti za naslov prvaka? To nije realno

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

RIJEKA je u 32. kolu SuperSport HNL-a izgubila u Kranjčevićevoj 3:1 i napravila ogroman kiks u borbi za naslov. Lokomotiva je povela u 37. minuti golom Roberta Mudražije, a na 2:0 je šest minuta kasnije povisio Marin Šotiček. Jorge Obregon vratio je Rijeku u igru u 67. minuti, ali više od toga gosti nisu mogli. Evo što je nakon utakmice rekao trener Lokomotive Silvio Čabraja.

"Naravno da sam zadovoljan ovakvom pobjedom. Možda je Rijeka imala malo više posjeda, ali se ne sjećam neke stopostotne šanse Rijeke. Žao mi je da ih na kraju nismo unakazili, a mogli smo. Morali su se otvoriti i mi smo imali izrazite šanse i malo mi je žao zbog toga, ali zadovoljan sam", rekao je Silvio Čabraja u uvodu.

Pobijedili ste Hajduk, sad i Rijeku. Lokomotiva kroji prvenstvo?

Ne, krivo. Mi želimo uloviti Europu i sad imamo važnu utakmicu s Osijekom. Ja ovu pobjedu isključivo tako gledam, a još i Rijeku nismo dobili ove sezone, pa je to bio dodatan motiv. Da li krojimo prvenstvo ili ne, ima još četiri kola do kraja i svašta će se događati.

Može li se Lokomotiva sljedeće sezone boriti za naslov da složi ovakvu ekipu kao Rijeka?

Mislite li vi da možemo složiti takvu ekipu? Mi živimo od prodaje igrača i to je naša realnost. Izvlačimo igrače iz naše škole te igrače koji su gratis, podižemo ih, prodajemo i to je naša stvarnost.

Ja bih bio najsretniji da su to Stojković, Kačavenda i Aliyu i da se igram s njima koju godinu. No, ako su oni tu, što će onda biti s ostalim mladim igračima? Bojim se da je tu splet raznih okolnosti. Naravno da bih volio da ekipa ostane na okupu, ali mislim da neće.

Pričali ste o tome kako bi se ekipa mogla rasprodati. Na utakmici je bio Samir Handanovič, navodno je došao gledati Čavlinu?

Rekli bi "bumo vidjeli". Što da vam kažem, mogu reći da će otići ovaj ili onaj. Nije lako prodati igrača. Nadam se da će nam ostati korektna ekipa i da ćemo ostaviti oslonce ekipe kao što su Leovac, Marić i Čop. Imaju oni već godina, ali volio bih da ostanu i da oni rade s tom djecom. Da ste čuli Leovca kako je govorio Fetaiju cijelo vrijeme otkad je ušao što da radi... 

Imate sedam poraza, a Rijeka pet, no vi imate čak 14 remija. Žalite li za kojim?

A zar mislite da ne žalim? Žalim i zbog nekih poraza, kao u Maksimiru, gdje smo dva gola primili u nadoknadi. Opus Arena... Da smo dobili bar dvije od tih remija, bilo bi čudo.

Pročitajte više