Dinamo u Ligi prvaka

Čačić: Dolazimo na San Siro kao vodeća momčad skupine i to želimo ostati

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

DINAMO u srijedu od 18:45 gostuje na San Siru kod Milana u drugom kolu Lige prvaka. Momčad Ante Čačića protiv talijanskog prvaka traži novo iznenađenje, nakon što je u prvom kolu na Maksimiru svladala Chelsea 1:0. Utakmicu na San Siru na press-konferenciji najavili su Ante Čačić i Arijan Ademi.

"Dolazimo na San Siro kao vodeća momčad skupine. Nastojimo to ostati i sutra iako igramo protiv favoriziranog domaćina, no utakmica protiv Chelseaja nam daje za pravo da vjerujemo da možemo sutra ponoviti isto takvo izdanje. Ako tako bude, onda će domaćinu biti teško. Raspoloženje je dobro, vjerujem u igrače i momčad koja će sutra istrčati i s pravom se nadamo dobroj prezentaciji", kaže Čačić u uvodu.

"U jako smo dobrom stanju. Znamo kakav nas protivnik očekuje, klub koji je i u prvenstvu i u Ligi prvaka pokazao da je velik. Nadam se da ćemo se dobro držati, kao i protiv Chelseaja, i da ćemo se sretni vratiti kući", rekao je u uvodu Arijan Ademi.

Hipotetski, remi u 60. ili 70. minuti, idete li po sva tri boda ili čuvate jedan?

Čačić: U svakoj utakmici idemo na pobjedu, ali pobjeda se kuje iz obrane. Moramo igrati obranu na svakom dijelu terena i biti koncentrirani kad će protivnik imati dominaciju, a takvih će trenutaka biti. Pokazali smo protiv Chelseaja da možemo dobro reagirati u takvim situacijama.

Koliko možemo očekivati utakmicu sličnu onoj s Chelseajem?

Čačić: Nema dvije slične utakmice. Iako smo autsajderi u ovoj skupini, mi tražimo šansu u svakoj utakmici i tražit ćemo je i sutra. 

Što će biti ključ sutrašnje utakmice da se dođe do pozitivnog rezultata?

Čačić: Teško mi je reći, ali sam usredotočen na svoju momčad. Ako ćemo biti koncentrirani 90 minuta kao što smo bili protiv Chelseaja, onda ta utakmica do kraja može biti neizvjesna. Milan je favorit, ali rekao sam da ćemo mi u svakoj utakmici tražiti svoju šansu. Našli smo je u prvoj utakmici, tražit ćemo je i sutra. Samopouzdanje je prvi preduvjet, vjera u sebe, i vjerujem da možemo odigrati dostojno nivoa Lige prvaka. Ako tako bude, onda utakmica može završiti s bilo kojim od tri znaka.

Je li glavni cilj zaustaviti Rafaela Leaa?

Čačić: Analizirali smo igru Milana i njihove najjače poluge u momčadi i moramo ih limitirati. Ako u tome uspijemo, onda su nam šanse velike.

Tko je jači, Chelsea ili Milan?

Čačić: Teško je reći, sigurno da je razlika biti domaćin Chelseaju i gost Milanu. Rekao bih da je možda Milan čak i teži protivnik nego što nam je bio Chelsea.

Vaša stota europska utakmica za Dinamo. Koliko vam to znači i osjećate li da će ovo biti "ta" godina u Ligi prvaka?

Ademi: Velika stvar je to za mene, nadam se da će ih biti još i da će ova stota utakmica biti sretna, čak i najsretnija.

Osamnaesta utakmica vam je ovo u dva mjeseca. Koliko ta potrošnja može odigrati ključnu ulogu u kojoj se očekuje maksimalna koncentracija?

Ademi: O potrošnji više ni ne razmišljamo jer znamo što nas čeka. Spremni smo na to i trener nam baš ne dozvoljava da pričamo o potrošnji.

Vratili ste se nakon nekoliko sezona na San Siro. Kakav je osjećaj?

Ademi: Baš sam komentirao sa suigračima da kad izađeš na teren, ne možeš ni doživjeti kako je ovo lijep stadion. Nemam što reći. 

Što se promijenilo u Dinamu od kad ste zadnji put bili ovdje?

Ademi: Iskusniji smo, odigrali smo puno ovakvih utakmica. Teško mi je sad reći neku drugu razliku.

Pročitajte više