HNL

Čačić: Jedan sam od kandidata za novog trenera Dinama

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

DINAMO i Hajduk u Maksimiru u sklopu posljednjeg, 36. kola Prve HNL odigrali su najveći derbi hrvatskog nogometa. Konačni rezultat bio je 3:1 za Dinamo. Domaćine je u vodstvo doveo Petković, izjednačio je Livaja, a za pobjedu su zabili Oršić i Baturina. Podsjetimo, Dinamo je kolo prije kraja pobjedom nad Šibenikom osigurao naslov prvaka, dok je splitski klub sigurno bio drugi.

Trener zagrebačkog kluba Ante Čačić nakon utakmice dao je izjavu. "Presretan sam. Najzaslužniji su naši igrači, a dio ide i mojim prethodnicima Krznaru i Kopiću. Navijači su nas zadnjih četiri-pet kola držali. Osigurali su nam odličan ambijent", rekao je Čačić.

"Radili smo individualne tehničke greške. Hajduk nam je htio zapapriti veselje. No nakon gola smo bili bolji. Digli smo se nakon 1:1, vjerovali da možemo napraviti nešto više. Sretan sam zbog igrača. Rođen sam u Zagrebu, ali rijetko se viđa ovakav ambijent", dodao je Čačić, pohvalivši posebno Moharramija: "Ne volim izdvajati, ali odigrao je odlično."

"Zasluženo smo osvojili prvo mjesto"

"Imali smo probleme. Imamo igrače koji nisu potpuno spremni, nedostajao im je natjecateljski podražaj. Nismo kukali, izvukli smo najbolje. U zadnjih pet kola osvojili smo 13 bodova i zasluženo osvojili prvo mjesto", nastavio je Čačić.

"Kad sam dolazio, situacija je bila malo tjesnija nego sada. Uspjeli smo, vratili smo gard Dinama. HNL je bio jako zanimljiv", komentirao je Čačić: "Lako ćemo s mojim željama. Ne odlazim u mirovinu, to sam rekao. S obzirom na to da mi ugovor traje do kraja prvenstva, uskoro sam slobodan trener. Vidjet ćemo što donosi sljedeći dan."

"Gušt je potvrditi naslov pobjedom u derbiju"

Na konferenciji za medije Čačić je rekao sljedeće: "Naravno da je gušt potvrditi naslov pobjedom u derbiju. Hvala igračima na tome. Bili smo malo opterećeni, ja sam rođeni Zagrepčanin, ne sjećam se da je uvijek ovakva atmosfera bila. Nažalost, stadion nam nije u najboljem stanju, da ne kažem nešto teže."

"Što reći, sretan sam i ponosan što su igrači uspjeli izvući ovo prvenstvo na način da smo na kraju napravili jedan odmak od naših pratitelja. O samoj utakmici... Na početku smo imali dosta tehničkih pogrešaka, bilo je nervoze iz velike želje da odigramo dobru utakmicu. Ovo je isto pokazatelj da ovaj Dinamo ima gard, da se ne predaje do kraja i na kraju nas je nagradilo."

"Lijepa pobjeda protiv jednog razigranog Hajduka koji je imao periode dobre igre i veći posjed, ali mi smo bili opasniji pred golom", govorio je Čačić. "Siguran sam da ste pratili moj dolazak ovamo, neki su se iščuđavali. Nisam se bojao, da sam se bojao ne bih prihvatio ovaj posao. Imao sam vjeru u igrače i u njihovu kvalitetu i to se na kraj pokazalo."

"Imali smo i rezervnih igrača koji nisu dosad igrali i onda su odigrali kada je trebalo. Moharrami je danas odigrao dobro, Špikić je bio dobar, a baš mi je drago zbog Baturine koji je asistirao i dao gol nakon što je ušao. Dinamo ima širinu, nisam se bojao iako nam raspored nije bio baš lagan."

Pitali su ga ostaje li u Dinamu

Čačića su pitali ostaje li u Dinamu s obzirom na to da je došao kao privremeno rješenje. "To je pitanje za ljude iz kluba. Moj ugovor završava s današnjim danom i ne odlazim u mirovinu. Jedan sam od kandidata za trenera. Vidjet ćemo, imamo ispred sebe miran tjedan, odmor, pa ćemo vidjeti."

"Teško je Dinamo odbiti, a ja imam 37 godina trenerskog staža. Nisam se bojao tog izazova, kao što sam rekao. Nadam se da je prepoznat i moj obol ovom uspjehu i presretan sam jer se diglo dosta skepse oko kvalitete ove momčadi, nepotrebno."

"Na kraju je Dinamo prezimio u Europi, osvojio je naslov. Moji prethodnici imali su problema jer su igrači bili umorni, imali su težak ritam i bilo je ozljeda. Dogodilo se da smo se na neki način mi više približili Hajduku i Osijeku nego što su se oni digli."

"Nismo izgubili podršku"

"Osjetio sam se da igrati na način na koji smo igrali, igrači su dobro to primili, brzo smo kliknuli i veseli me jer sam osjetio da reagiraju na moje podražaje i za to smo nagrađeni dobrim prezentacijama i bodovnim saldom. Nema ljepšeg od, ponavljam, pred ovakvom publikom dobiti najvećeg rivala koji je ove sezone imao dobru sezonu. Tim više je sve skupa slađe."

"Mi smo imali jako lošu izvedbu u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive i nismo izgubili podršku navijača. Bili su sjajni i pomogli su nam puno. Igrači i treneri funkcioniraju sasvim drukčije kada znaju da imaju ovakvu podršku. Kada smo se vraćali iz Gorice auti su trubili oko nas, ja se toga ne sjećam. To je veliki poticaj jer smo zajedno puno jači i nadam se da će se ovako i nastaviti."

"Moram reći da mi je ova titula slađa nego ona prva iako sam u onoj prvoj dulje bio u momčadi i bila je dosta komotna situacija jer smo imali 21 bod prednosti. Uvijek sam govorio da je prvenstvo bez dobrog Hajduka slabašnog i da nema one prave tenzije.

"To se vidjelo i ove sezone i taj sportski animozitet treba postojati, ali ne smije izlaziti iz okvira civilizacijskih normi. Da, ova titula mi je draža od one prve", naglasio je Čačić.

"Ova mi je titula slađa nego prva"

"Ne bih bio razočaran da ne ostanem. Kada su me zvali, rekli su mi da me trebaju za pet kola i pitali jesam li spreman. Rekao sam da sam spreman. Sigurno će ljudi koji vode računa o tome nakon ovoga što se dogodilo razmišljati i o meni. Ne mislim da se proširio krug kandidata."

Pročitajte više