Čačić: Prpić laže, on je odabrao Poreč

"PRPIĆ ne govori istinu, najblaže rečeno", odgovorio je predsjednik HTS-a Radimir Čačić na optužbe hrvatskog teniskog izbornika da je prioritet Saveza bila zarada, a ne Davis cup finale.

Podsjećamo, nakon što smo jučer doživjeli konačni krah u porečkoj Žatici, inače odmjereni Prpić je sasuo niz optužbi na račun Čačića i HTS-a otkrivši da su on i igrači željeli Split kao grad domaćin.

"Ovdje nam organizacijski nije ništa nedostajalo, ali je falila publika. Željeli smo igrati u Splitu, a ne u Pragu. Očito je da je cilj bila zarada, a ne pobjeda. Imao sam osjećaj kao da smo zadnja rupa na svirali", rekao je razočarani izbornik.

No, Čačićeva je verzija dijametralno suprotna...

"Baš je Prpić izričito rekao kako želi Poreč kao prioritet za reprezentaciju. Mi smo poslušali njihov savjet i ispunili im želju. Nažalost, porazna je činjenica da se samo Poreč prijavio od šest gradova koji su imali uvjet za domaćinstvo", branio se Čačić ustvrdivši da je Prpa svoje optužbe iznio još uvijek vruće glave.

"U Splitu nismo imali s kim razgovarati"

Predsjednik Saveza pokušao je objasniti zašto Split nije odabran kao grad domaćin.

"Nije mogao biti odabran, kada s nikim nismo mogli razgovarati. Ja sam ih zvao šest puta i nije bilo odgovora, već smo sastavili ugovor, ali ga nitko nije imao potpisati. Jedino se Poreča javio za domaćinstvo" rekao je Čačić iznjevši još nekoliko pikanterija.

"Česi su imali pravo na samo 450 ulaznica, a u dvorani ih je bilo dobro preko tisuću. Nešto tu ne štima. Očito je da je netko u hrvatskim agencijama kupovao karte za njihove navijače. Dio krivice snosi i Savez zbog loše atmosfere u Žatici, ali ćemo to probat ispraviti u budućnosti. Dogodilo nam se ono što smo mi napravili Slovacima u Bratislavi 2005.", zaključio je političar, biznismen i sportski čelnik.

Pročitajte više