HRVATSKA REPREZENTACIJA

Čačića je koštao gol u 94. minuti. Hoće li se isto ponoviti i Daliću?

Foto: EPA-EFE

HRVATSKA će u osmini finala Europskog prvenstva igrati sa Španjolskom. Utakmica će se igrati u ponedjeljak u Kopenhagenu od 18 sati.

Zanimljiv je način kako je došlo do ovog raspleta, a on neodoljivo podsjeća na Europsko prvenstvo 2016. godine. Podsjetimo, Hrvatska je čekala rasplet u skupini E gdje je čekala tko će biti drugoplasirana momčad.

To je sve do 93. minute bila Švedska koja je u tom trenutku igrala 2:2 s Poljskom. Ipak, s obzirom na to da je Poljacima igrala samo pobjeda, sve su gurnuli u napad. Šveđani su to iskoristili i zabili gol u 94. minuti, što ih je gurnulo na vrh ljestvice, a Španjolce poslalo na noge Dalićevoj ekipi.

Na Euru u Francuskoj prije pet godina Hrvatska je također čekala protivnika. To je trebao biti Island koji je sve do sudačke nadoknade igrao 1:1 s Austrijom. Ipak, Arnor Ingvi Traustason je, nevjerojatno, zabio gol za 2:1 koji je Islanđanima donio drugo mjesto, a Portugal gurnuo na Hrvatsku u osmini finala.

Hrvatska je taj dvoboj izgubila golom Quaresme u 117. minuti. Poraz je bio naročito bolan jer je ostatak ždrijeba bio nestvarno dobar. Portugal je u četvrtfinalu igrao s Poljacima, a u polufinalu s Velšanima.

Zanimljivo, na oba Eura je Ivan Perišić zabio posljednji gol za Hrvatsku u grupnoj fazi koji je utjecao na ždrijeb. Tako je jučer protiv Škota dao gol za 3:1 kojim je Hrvatska preskočila Češku, dok je na Euru u Francuskoj u samoj završnici zabio pogodak kojim je Hrvatska pobijedila Španjolce i osvojila skupinu. 

Pročitajte više