Najnoviji Mamićev izbornik: Samo vi bojkotirajte i živite u svom svijetu

Foto: Hina 

ANTE ČAČIĆ danas prvi put okuplja reprezentaciju uoči završnice kvalifikacija za Euro. Logično, Mamićev izbornik naglasak stavlja na atmosferu. Momčad je nakon Bakua i Osla u teškom nokdaunu, a okolnosti u kojima je postavljen Čačić teško su probavljive većini navijača Hrvatske. 

"Učinit ćemo sve da igrače dovedemo u jedno emotivno stanje koje će za njih biti potrebno. Iza njih su dvije loše utakmice, a tu je i promjena izbornika. Sada ih je važno potpuno osloboditi toga, relaksirati i dovesti u stanje veselja i radosti. U takvom će stanju sigurno demonstrirati kvalitetu", rekao je novi izbornik za HRT. 

Hrvatska u subotu pred praznim tribinama igra protiv Bugarske, a za tri dana gostuje na Malti. Za plasman na Euro potrebne su obje pobjede, ali i povoljan rezultat s gostovanja Norveške u Italiji.

Čačić je odradio press konferenciju, nakon čega ide u hotel As na okupljanje igrača. Reprezentacija će danas trenirati na Hitrec Kacijanu, a do kraja tjedna na stadionu u Kranjčevićevoj, kako bi se maksimirski travnjak sačuvao za Bugare. 

"Igračima je ovo prilika da izađu iz sjene Vatrenih"

Obraćanje novinarima Čačić je počeo dodatnim naglašavanjem psihološkog pristupa:

"Vidim odgovornost u shvaćanjima i razmišljanjima igrača da je ovo prilika koja se ne može propustiti. Ovo je njihova prilika da izađu iz sjene Vatrenih. Kada pogledamo u kojim sve klubovima nastupaju ti igrači, onda vidimo da se ne mogu zadovoljiti ničim nego velikim dosezima. Sljedeće godine čeka ih EP, dvije godine poslije SP."

"Zadatak mene i stručnog štaba je da ih zagrnem plaštom kroz koji neće prolaziti negativna energija koja se u zadnje vrijeme emitira prema hrvatskom nogometu"

Naravno, kao i ostali Mamićevi podanici, Čačić one koji se ne slažu sa nogometom kako ga u državi, savezu i reprezentaciji kroje veliki gazda i Šuker, proglašava trovačima atmosfere:

"Zadatak mene i stručnog štaba je da ih zagrnem plaštom kroz koji neće prolaziti negativna energija koja se u zadnje vrijeme emitira prema hrvatskom nogometu i sportu. Na radost mnogih domoljuba i ljubitelja nogometa, reprezentacija će ostati njihov ponos."

Dakako, "gospodari kaosa" krivi su i zato što igrači koji sjajno igraju u najboljim europskim klubovima, onako sramotno statiraju na terenu protiv Azerbajdžana i Norveške:

"Negativna energija koja se nakupila oko reprezentacije i hrvatskog nogometa na njima je ostavila traga i to se odrazilo na kvalitetu igre u dvije posljednje utakmice. Ali i dalje držimo sve u svojim rukama i dobrim rezultatima protiv Bugarske i Malte izravno odlazimo na Euro, ali ako i to ne bude dovoljno, na igrama u te dvije utakmice možemo graditi optimizam za dodatne kvalifikacije."

"Mandžukić će voljom nadvladati distorziju gležnja"

Ozljeda napadača Juventusa remeti mu planove:

"Mandžukić ima distorziju gležnja, ali situacija je iz dana u dan sve bolja i nadamo se da će moći podnositi opterećenja treninga. Ali poznavajući njega i njegovu volju, uvjeren sam da će se stvaviti na raspolaganje za Bugarsku i Maltu."

Najnoviji Mamićev izbornik obratio se i brojnim navijačima Hrvatske ogorčenima onim u što su Savez, reprezentacija i njena klupa pretvoreni: 

"Onima koji bojkotiraju, poručujem neka bojkotiraju i dalje uživaju u svom svijetu."

 

Pročitajte više