Calderon priznao da odustaje od Kake, Fabregasa i Robenna

IAKO JE svoju predizbornu kampanju za kraljevsku fotelju temeljio isključivo na svesrdnim obećanjima kako će Santiago Bernabeom već sljedeće sezone trčkarati igrači poput Kake, Arjela Robenna te Cesca Fabergasa, Ramon Calderon podlijegao je trendu političara. U prijevodu, obećanje je ponovo ostalo ludom radovanje.

Želite li još konkretnije? Calderon je u ponedjeljak javno priznao da željeni trojac, Kaka, Robben te fantastični 19-godišnjak Fabregas, u čije se umijeće nedavno uvjerio i Dinamov golman Ivan Turina, ipak neće potpisati ugovor s Realom. Barem ne ove sezone.

Iako su veze s klubovima Calderonovih picova navodno postojale, (sjetit ćemo se samo, blago rečeno, optimističnih izjava Predraga Mijatovića), po najnovijem, Real je u startu na ruke dobio negativan odgovor.

A evo kako je medijima obustavu nazovi transfera pojasnio novi predsjednik:

"Naš trener Fabio Capello zajedno sa sportskim direktorom Predragom Mijatovićem smatra da klub ima drugačije potrebe."
Ma šta god da to ima značiti.

"Usitinu bih volio taj trojac imati u svojoj momčadi, ali moj prvi uvjet uvijek je bio da njihov eventualni dolazak bude želja i potreba Capella i Mijatovića. U ovom trenutku, ti igrači očito nisu prioritet. I neću se miješati u takvu njihovu odluku." - dodao je Calderon.

S druge strane, predsjednik Milana Adriano Galliani Madriđanima još nije zaboravio kako su stihijski i potiho pokušavali privoliti Kaku da iz ovih ili onih razloga ode sa San Sira. Dapače, Galliani je najavio kako će napraviti sve što je u njegovoj moći da Realu i njegovim čelnicima zagorča život.

Možda u tome leži razlog sve češćim provalama medija u prelasku Ronalda u Milan, čak i o trampi za Kaku. Sada je ipak posve sigurno; nijedan od tih scenarija u dogledno vrijeme nećemo gledati.

Španjolci će se morati zadovoljiti dosadašnjim utrškom koji, s obzirom na sve, uopće nije loš. Stigli su Fabio Cannavaro, Emerson i Ruud Van Nisterloy, a u satima se računa vrijeme koje će Calderonu trebati da dođe do autograma Arsenalovog Španjolca Reyesa.

D.R.

Pročitajte više