Cannavaro potpisao za Al-Ahli: "Ostvario sam snove o životu u Dubaiju"

KAPETAN talijanske nogometne reprezentacije, 36-godišnji Fabio Cannavaro karijeru će nastaviti u Al-Ahliju, klubu iz Dubaija za koji je potpisao dvogodišnji ugovor.

Bivšem nogometašu Real Madrida krajem šestog mjeseca istječe ugovor s Juventusom, a u torinskom klubu nisu mu htjeli ponuditi produljenje pa je dogovorio suradnju s Al-Ahlijem uz zasad nepoznate financijske detalje.

"Svojim potpisom ugovora za Al-Ahli ostvario sam svoje snove o životu u Dubaiju i završit ću karijeru u jednom od tamošnjih klubova", rekao je Cannavaro, rekorder po broju nastupa za talijansku reprezentaciju (132) svih vremena, koji će se od dresa Azzurra oprostiti nakon Mundijala u Južnoafričkoj Republici.

Cannavaro je rođen u Napulju, a za Napoli je igrao od 1992. do 1995. godine. Nakon toga je sedam godina nosio dres Parme, dvije sezone igrao je za Inter, pa dvije za Juventus, a od 2006. do 2009. godine bio je stoper Reala.

Godine 2006. kada je predvodio kao kapetan Azzurre do naslova svjetskih prvaka osvojio je i brojne individualne nagrade, među kojima su Zlatna lopta France Footballa, ili ona za najboljeg svjetskog nogometaša godine u izboru Fife.

Pročitajte više