LIGE PETICE

Cardiff nakon samo jedne sezone ispao iz Premiershipa

Foto: Getty Images

NOGOMETAŠI Cardiffa u subotu su na svom stadionu protiv Crystal Palacea izgubili s 2-3, i tako su ispali iz Premier lige nakon samo jedne sezone u najvišem razredu engleskog nogometa.

Cardiff kolo prije kraja ima četiri boda zaostataka za Brightonom, koji je na 17. mjestu, zadnjem koje osigurava opstanak. Cardiff se tako pridružio Fulhamu i Huddersfieldu, koji su već ranije ispali iz Premier lige.

Trećeplasirani Tottenham izgubio je kod Bournemoutha s 0-1, a kraj utakmice dočekao je s dva igrača manje. Prvo je u 43. minuti isključen Korejac Son Heung-min zbog nesportskog ponašanja, a potom i Juan Foyth, koji je ušao u igru u drugom poluvremenu. No nakon samo tri minute, u 48. minuti, Foyth je dobio crveni karton zbog grubog prekršaja.

Pobjednički gol za Bournemouth zabio je Nathan Aké u sudačkoj nadoknadi (90+1), i to nakon kornera. Ovim porazom Tottenham je ugrozio plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone, ima dva boda više od Chelseaja, četiri od Arsenala i pet od Manchester Uniteda. A u nedjelju Chelsea dočekuje Watford, Manchester United gostuje kod već otpisanog Huddersfielda, a Arsenal igra protiv Brightona.
 

Pročitajte više