Carmelo Anthony ima četvrti klub u šest mjeseci, ali već može tražiti i peti

Foto: Getty Images / Guliver Image

AVANTURA Carmela Anthonyja i Houston Rocketsa, čini se, definitivno je završila. Nekadašnjeg NBA superstara klub iz Teksasa poslao je u Chicago Bullse uz novčanu nadoplatu za preuzimanje njegova ugovora, a zauzvrat neće dobiti ništa.

Cijela poanta ovog transfera bila je oslobađanje mjesta u rosteru za dovođenje Kennetha Farieda, s kojim su Brooklyn Netsi raskinuli ugovor. Farieda Rocketsi dovode kao zamjenu za centra Clinta Capelu, kojeg zbog ozljede neće biti još nekoliko tjedana.

Međutim, iako su Rocketsi i Bullsi dogovorili transfer, Houston tim potezom nije uspio otvoriti mjesto za Farieda jer je u ponedjeljak u SAD-u bio praznik, Dan Martina Luthera Kinga, pa ured NBA lige nije radio i sve će postati službeno tek danas.

Zato su Rocketsi naknadno morali osloboditi još jedno mjesto te su raskinuli desetodnevni ugovor s krilnim igračem Jamesom Nunnallyjem, koji se taman počeo nametati.

"Nije to pošteno prema njemu, liga je mogla pronaći način da se sve drukčije riješi", rekao je trener Rocketsa Mike D'Antoni.

No vratimo se Carmelu. Iako će mu Bullsi biti četvrti klub u posljednjih nekoliko mjeseci, treći izbor drafta 2003. slobodno može potražiti i peti. Bullsi ga namjeravaju otpustiti ili trejdati prije završetka prijelaznog roka 7. veljače. Oni su zapravo samo napravili uslugu Rocketsima, pritom nešto zaradili, a možda uspiju i dobiti korisnog igrača u zamjenu za Mela.

Anthony je, podsjetimo, na ljeto 2017. iz New York Knicksa trejdom završio u Oklahoma Cityju, no nije se uspio prilagoditi sporednoj ulozi u momčadi s Russellom Westbrookom i Paulom Georgeom. Thunder ga je na ljeto trejdao u Atlanta Hawkse, koji su ga odmah otpustili i omogućili mu da kao slobodan igrač potpiše za Houston. Međutim, ni tamo se nije uklopio pa su ga se Rocketsi odrekli nakon samo 10 utakmica, ali držali su ga na plaći za svaki slučaj.

Mnogi smatraju da Anthony više nikad neće zaigrati u NBA ligi. Klubovima jednostavno nije više zanimljiv jer teško prihvaća smanjenu ulogu nakon što je godinama bio superstar. Iako je nedavno izjavio kako su drugi klubovi pokazali interes za njega, javno se zna samo da bi ga kao suigrača rado vidio LeBron James. Njih dvojica odavno su veliki prijatelji, a LeBron bi mu tako pružio ruku, odnosno priliku da dostojanstveno završi karijeru. Ipak, Lakersi se ne namjeravaju nikog odricati kako bi otvorili mjesto za njega, kao što su sad učinili Rocketsi da bi doveli Farieda. U LA-u će završiti samo u slučaju drugih trejdova, nakon kojih bi Lakersi možda imali mjesto viška u momčadi.

Anthony je prvih sedam i pol godina NBA karijere proveo u Denver Nuggetsima, prije nego što je isforsirao trejd u New York. U Knicksima je bio idućih šest i pol godina, a prošlu sezonu proveo je u Oklahomi. Bila mu je to najlošija sezona u karijeri, postizao je 16,2 poena po utakmici, puno manje od prosjeka karijere (24,0), a u Houstonu je u spomenutih deset nastupa zabijao samo 13,4 poena u prosjeku.

Pročitajte više