NBA

Carmelo Anthony: LeBron mi je spasio život, bio je kao akcijski junak

Foto: Getty Images, screenshot

JOŠ OTKAKO su 2015. godine ljetovali zajedno, LeBron James, Dwyane Wade, Chris Paul i Carmelo Anthony poznati su kao Banana Boat Crew, ili posada broda u obliku divovske banane, za što je zaslužna ova ikonska fotografija.

Na njoj je, doduše, umjesto Anthonyja Wadeova supruga Gabrielle Union, no ovaj četverac košarkaških superzvijezda već dugo gaji prijateljske odnose, posebno nakon što su zajedno bili dio Redeem Teama koji je 2008. SAD-u na Olimpijskim igrama u Pekingu donio prvo veliko zlato nakon osam godina.

Nije istaknuo odnosi li se priča baš na to ljetovanje ili neku drugu zgodu, ali Carmelo je ispričao kako mu je LeBron jednom spasio život u moru.

Melo i Wade bili su na Instagram Liveu kad su se dotaknuli te teme, a Union ih je potaknula da priču s javnosti podijele do kraja.

Dečki su bili u podvodnom kavezu i gledali barakude na Bahamama.

"Evo, znojim se čim pomislim na to", započeo je Anthony.

"Kad smo izašli iz kaveza, svi su krenuli prema brodu, a ja sam ostao još malo. Sam sam kriv. Kad sam podignuo glavu, vidio sam da me struji nosi daleko od broda, prema pučini."

"Nismo te uopće vidjeli", nadovezao se Wade.

"Svašta mi je prolazilo kroz glavu. Kad sam pogledao prema vama, vidio sam Brona kako skače s broda kao da je MacGyver (akcijski TV junak, op.a.)."

"Kao u onoj reklami koju je snimio", opet se ubacio Wade.

"Upravo tako. Skočio je s broda u vodu i nosio me natrag jednom rukom, a drugom je plivao. Spasio mi je život, ne mogu to poreći. Brone, cijenim to, spasio si mi život. Peraje mi nisu radile", nasmiješio se Melo.

James, Anthony i Wade u NBA ligu stigli su 2003. kao prvi, treći i peti izbor jednog od najjačih draftova u povijesti, a Paul im se priključio godinu kasnije kao četvrti pick. Sva četvorica su stekla status superzvijezda, a LeBron je 17 godina kasnije u konkurenciji za najboljeg košarkaša svih vremena. Wade je najstariji među njima, 38 mu je godina i prošle je godine završio karijeru, dok su ostali još aktivni.
 

Pročitajte više