PETR ČECH

Čech o rivalstvu protiv Messija: Trebalo mu je 10 pokušaja da mi zabije

Foto: EPA-EFE

LEGENDARNI češki vratar i ikona Chelseaja Petr Čech prisjetio se rivalstva protiv Lionela Messija i Barcelone u Ligi prvaka u razgovoru za Goal.com.

Od 2004. do 2012. Chelsea i Barcelona su igrali čak 10 puta u Ligi prvaka, a Chelsea je često brzim kontrama mogla odgovoriti na Barceloninu tika-taku.

Čech je u tom razdoblju imao nevjerojatan uspjeh, a to je da nije primio nijedan gol od Lionela Messija. Argentinac ga je na kraju ipak uspio probiti, ali tek kada je otišao u Arsenal, gdje je završio karijeru.

Opisao ključan trenutak

"Dugo mu je trebalo da mi zabije gol. Promašivao je penale, ja sam imao obrane, pogađao je stative, ali mi nikada nije zabio dok sam bio u Chelseaju. Zadovoljstvo je što mi je mreža ostala čista protiv njega. Ključni trenutak za mene je bio onaj penal na Nou Campu 2012. Čekao sam da pukne loptu prije nego što sam se bacio, a kada je vidio da sam pogodio stranu gađao je visoko, ali je pogodio prečku."

Sjeća se Čech i kako se vidjelo da će Messi biti zvijezda još dok je imao 17 godina u utakmici protiv Chelseaja 2006.

"Tada je dolazio na scenu. Imao je samo 17 godina, ali svi su mogli vidjeti kakav je talent i prijetnja za protivničke ekipe. Radio nam je veliku štetu u toj utakmici, izvukao je crveni Asieru Del Hornu. Od tog trenutka rivalstvo Barcelone i Chelseaja je raslo", rekao je Čech.

"

Pročitajte više