Čech: Pročitao sam Ronalda, mogu mu obraniti jedanaesterac i na Euru

VRATAR češke reprezentacije Petr Čech vjeruje kako je otkrio tehniku izvođenja jedanaesteraca Cristiana Ronalda iz Portugala te da će biti spreman ukoliko dođe do najstrože kazne u susretu ove dvije momčadi na Euru.

Česi prvu utakmicu na Europskom prvenstvu u Skupini A igraju protiv suorganizatora Švicarske, potom će odmjeriti snage s Portugalom, a onda ići na noge Turcima. Čech svoju vjeru da je pročitao Ronalda prilikom izvođenja jedanaesteraca temelji na utakmicama Lige prvaka.

"Ronaldo uvijek zastane prije nego što opali po golu pa mislim da će tako raditi i u budućnosti", rekao je Čech.

Vratar Chelsea obranio je jedanaesterac krilu Manchester Uniteda na finalu Lige prvaka u Moskvi iako su Crveni vragovi poslije osvojili naslov. Portugalac je pogodio Čeha u glavu, međutim golman tvrdi da obrana nije bila slučajnost. Također, Ronaldo je promašio najstrožu kaznu i na utakmici protiv Barcelone.

"Ronaldov udarac pogodio me u nos. Bio sam spreman na to da bi Ronaldo mogao oklijevati kod izvođenja udarca. Čekao sam i čim se zaustavio, nisam imao puno vremena. Bacio sam se u pravu stranu i obranio udarac", zaključio je Čech.

Pročitajte više