Cedevita Junior je prvi finalist Kupa Krešimira Ćosića

Foto: Igor Soban/PIXSELL

KOŠARKAŠI Cedevite Junior prvi su finalisti ovosezonskog izdanja Kupa Krešimira Ćosića. U polufinalnom dvoboju završnog turnira koji se igra u KC "Dražen Petrović" svladali su Dinamo Zagreb 89:75.

Jakov Mustapić s 23 koša i Krunoslav Simon s 19 poena i 12 asistencija bili su najbolji kod Cedevite Junior, dok je Ivan Novačić s 20 poena predvodio Dinamo. Dva zagrebačka kluba odigrala su zanimljivu utakmicu u kojoj je svaka momčad imala svojih razdoblja dominacije, no na kraju je do izražaja došla veća kvaliteta u momčadi Cedevite Junior.

Dinamo vodio u trećoj četvrtini, Cedevita preokrenula

Narančasti s Velesajma bolje su otvorili dvoboj, poveli 16:7, plavi su se do kraja prve četvrtine vratili na samo 25:24 te držali priključak do sredine druge četvrtine, kada je bilo 38:34. Cedevita je mnogo bolje zatvorila prvo poluvrijeme i na veliki odmor otišla s 12 koševa prednosti (52:40).

Ta je prednost početkom treće četvrtine narasla i na 13 razlike, no tada je fantastično zaigrao Dinamo te prvenstveno na krilima veterana Novačića napravio seriju 20:2 i početkom 27. minute stigao do prednosti 60:55. Uslijedio je žestoki odgovor Cedevite Junior koja je uzvratila svojom serijom 13:1 i vratila prednost na svoju stranu - 68:61.

Sredinom posljednje dionice igre utakmica je konačno prelomljena, Cedevita Junior je serijom 12:0 od 33. do 37. minute pobjegla na nedostižnih 85:68. 

Cedevita čeka boljeg između Cibone i Šibenke

Cedevita Junior tako će drugu godinu zaredom zaigrati u finalu Kupa, lani je izgubila završni dvoboj u Rijeci od Cibone sa 67:65, a suparnik u finalu bit će joj bolji iz drugog polufinalnog ogleda u kojemu će se od 20 sati sastati upravo Cibona i Šibenka. Finale je na programu u subotu od 20:15.

Pročitajte više