Čeka li Dinamo isti problem kao i Engleze? "Nemoguće je igrati u tim dresovima"

Foto: EPA

DINAMO će od sljedeće godine imati novog tehničkog sponzora nakon što je od 2017. godine to bio Adidas. Hrvatski prvak ugovor s njemačkom tvrtkom ima do 2024. godine, ali ga neće obnoviti pa će tehnički sponzor od sljedeće godine biti britanska tvrtka Castore. Spomenuta tvrtka sponzor je i Aston Villi, a klub iz Birminghama ima velikih problema s njezinim proizvodima.

Igrači su se požalili treneru i upravi kluba. Objasnili su im da im je nelagodno igrati u dresovima koji se nakon desetak minuta natapaju znojem, postaju teški i otežavaju im kretnju. "Nogometaši nastupaju u vlažnim dresovima, to je veliki problem i potrebno ga je riješiti. Ne možete tako igrati cijelu sezonu. Igrači nakon 10 minuta izgledaju kao da su skočili u bazen", rekao je neimenovani izvor blizak Villi za Telegraph Sport.

Castore nije jedini s tim problemom

Villin kapetan John McGinn bio je frustriran dresovima, što je stiglo do uprave kluba. Villa sada od Castorea traži da u što kraćem roku riješi probleme. Zahtijevaju da se proizvede dovoljno kvalitetnih dresova za barem prvu momčad.

Isti problem ima i premierligaš Brentford, kojem se nije svidjelo ono što Umbro radi. Odjeća nije dobro upijala znoj i igrači su za vrijeme utakmica bili teži i za pola kilograma pa su odijevali treći dres kada god bi bila prilika.

"Utakmica traje 90 minuta, u takvim uvjetima nogometaši mogu izgubiti fokus ili se jednostavno osjećati neugodno, što utječe na samopouzdanje. Sve te male stvari odrađuju veliku ulogu", rekao je Ben Ryan, jedan od Brentfordovih direktora. Castore je sponzor Newcastleu, Bayeru i Sevilli, a član njegovog lanca je i tenisač Andy Murray.

Dinamo odustao od Adidasa

Podsjetimo, Dinamo Adidasu svih ovih godina nije bio pretjerano važan pa hrvatski prvak nije imao puno izbora niti ga se puno pitalo oko samog dizajna dresova. Dobio bi nekoliko prijedloga i morao je odabrati dres, dok bi u suradnji s Castoreom priča trebala biti puno drukčija.

Dinamo bi trebao biti puno slobodniji kad je dizajn dresova i ostale opreme u pitanju, a i ponuda samih artikala koje će proizvoditi Castore trebala bi biti puno šira nego što je bila kod Adidasa. Adidas je u Dinamovoj povijesti bio prvi dobavljač dresova, a nakon njega to su bili Puma, Umbro, Lotto, pa opet Adidas, pa Diadora, opet Puma i onda od 2017. godine još jednom Adidas.

Pročitajte više