Čeka se potvrda: Drogba stiže u pomoć Chelseaju

Foto: Getty Images/Guliver Image

DIDIER DROGBA vraća se u Chelsea, tvrde francuski i engleski mediji. No, ne vraća se u ulozi na koju je navikao navijače londonskog kluba, već se vraća pomoći Guusu Hiddinku izvući prvake iz ponora Premiershipa.


Drogba je naglo odlučio završiti karijeru, a o tome tek treba obavijestiti vodstvo Montreal Impacta, kluba s kojim je igrao u MLS ligi. Prema neslužbenim informacijama, nekad najbolji napadač Afrike i Premiershipa završava igračku karijeru da bi se vratio na Stamford Bridge na poziciju Hiddinkovog pomoćnika.

Nizozemac je nakon preuzimanja klupe od Josea Mourinha rekao da bi volio imati Drogbu pored sebe u nastojanju da probudi posrnule prvake koji su u pola godine pali na dno: "Radio sam s njime prije pet-šest godina, bio sam oduševljen što sam imao takvog profesionalca u momčadi. On je već legenda u ovom klubu, ali i u svijetu".

Ranije su Drogba i Montreal odbacili nagađanja o odlasku u Chelsea, iako su razgovore o tome potvrdili. Čini se da je Roman Abramović svoju nekad najskuplju zvijezdu uspio uvjeriti na još jedan povratak.

Drogba je u Chelsea došao u sezoni 2004./2005. za 37 milijuna eura, u osam godina postao je ikona kluba, jedan od najboljih napadača svijeta, a s "plavima" je osvojio i 14 trofeja.

Pročitajte više