ČEKA SE VELIKA OBJAVA Boysi prekidaju bojkot i vraćaju se na Maksimir!

Foto: Index

NAKON DUGIH  šest godina tišine, maksimirske tribine opet bi trebale biti glasne i pune. Bad Blue Boysi prekidaju bojkot i vraćaju se na utakmice Dinama. Na pomirenju s navijačima u klubu rade već duže vremena, a skupina navijača uskoro bi i priopćenjem trebala objasniti zaključke pregovora. Na svojim stranicama jedna od preživjelih skupina nakon osipanja jezgre Boysa objavila je jutros jasnu poruku: "Ja čujem glas to Sjever zove natrag"

Krajem 2009. godine kreće raskol u jednoj od najvatrenijih navijačkih skupina u Europi. Boysi su odbili navijati za privatni klub Zdravka Mamića i energiju usmjerili na borbu; protiv sustava koji Mamića održava, njegovih suradnika i nepoštene politike, a na koncu i jedni protiv drugih. Proteklih godinu dana zabilježene su neke od najtužnijih scena u povijesti grupe koja se svela na međusobne brutalne tučnjave diljem Europe.

Maksimir je bio prazan, a gostovanja su završavala krvavim jurnjavama i deportacijama. Sukob zaraćenih frakcija Bad Blue Boysa preselio se i na zagrebačke ulice. Nakon pucanje u zagrebačkoj Dubravi, sud je pripadnika Fan Cluba osudio na 12 godina zatvora zbog višestrukog pokušaja ubojstva navijača iz protivničke skupine. Mir među navijačima Dinama više nitko nije mogao osigurati, čak ni kada bi pod policijskom pratnjom putovali na utakmice. Grupu je dodatno iscrpio i Zdravko Mamić, uvođenjem privatnih crnih lista koje, podsjećamo, još uvijek imaju zakonsko uporište, ali se samo dobrom voljom kluba ne provode. Utakmkice su dugo vremena posjećivali samo oni koji su u Dinamu na plaći ili to žele biti. Pravosuđe je ubilo model "jedan član, jedan glas" kao ostvariv u nogometnim "udrugama građana", a borci za demokraciju oko kluba su iscrpljeni. Oni koji su preostali i sačuvali aktivan navijački status krenuli su nedavno u dijalog s klubom. Pregrupiranja i dogovori unutar Boysa traju već mjesecima. Vijest o mogućem povratku prekriženom klubu bez zastava s prekriženom glavom nije mogla dugo ostati skrivena. Pričalo se, a priča se i danas o pravom omjeru saga među Boysima.

Uoči nove sezone u Ligi prvaka i utakmice s Juventusom 27. rujna pregovore su ispred kluba vodili Igor Cvitanović, Tomislav Svetina i dakako Krešimir Antolić koji je vodio i komunikaciju s pripadnicima Fan Cluba. Iako je Zdravko Mamić samo fiktivno i pravno napustio poziciju predsjednika kluba, Boysi su odlučili pristupiti razgovorima i prekidu bojkota. Očekuje se da uskoro potvrde veliku vijest i ponovo ispune tribine Maksimira. Juventus, pa Hajduk...

Pročitajte više