hrvatski nogometaši

Celtic deklasirao Rangerse, ali BBC slavi Barišića: Superioran, fantastičan...

Foto: EPA

SAMO pola sata u prvom poluvremenu bilo je dovoljno Celticu da pobijedi Rangerse 4:0 u Old Firmu, jednom od najvećih gradskih derbija, koji se igrao u šestom kolu škotskog Premiershipa. Abada je postigao dva gola, Jota jedan i momčad za koju je od početka igrao Josip Juranović osigurala je prije poluvremena uvjerljivu pobjedu za nastavak savršenog niza u prvenstvu i bijeg na pet bodova od najvećeg rivala. Gol za konačni rezultat postigao je Turnbull u drugom dijelu. 

Bez obzira na to, novinar BBC-ja u tekstualnom prijenosu te legende oba kluba koje komentiraju superderbi, nahvalili su Bornu Barišića. Lijevi bočni Rangersa i reprezentacije Hrvatske imao je niz prodora po svojoj strani i savršenih centaršuteva. Njih, nažalost po Gerse, u gol nije uspio pretvoriti Antonio-Mirko Čolak, napadač Rangersa i treći hrvatski reprezentativac u najvećem škotskom derbiju. 

Slavni golgeter Rangersa: Perfektni Barišić i neshvatljivi Čolak

"Krasota od ubačaja s lijeve strane koju je izveo Borna Barišić za Antonija Čolaka, ali on je upropastio savršenu priliku za gol", napisao je komentator BBC-ja u 22. minuti, a Kenny Miller, slavni golgeter Rangersa, koji je igrao i za Celtic, dodao:

"Ne znam kako je Čolak uspio promašiti gol koji mu je perfektnim centaršutom servirao Barišić? Ne može imati lakšu priliku za zabiti od one koju mu je priredio Borna. Pogodio ga je u trepavicu i trebao je samo postaviti glavu i zabiti."

Par minuta kasnije BBC je napisao: "Novi krasni Barišićev centaršut, kojeg obrana Celtica u zadnji tren čisti pred golom." Ubrzo je slijedilo: "Još jedna fantastična lopta Borne Barišića, ali Čolak je prekratak." Zatim: "I opet odličan centaršut Borne Barišića, ali obrana Celtica brža je od Čolaka."

Celticov golmanski velikan: Barišić je superioran

Pat Bonner, jedan od najslavnijih Celticovih golmana morao je istaknuti: "Barišić superiorno centrira s lijeve strane. To radi tako dobro da se Celticov golman Joe Hart boji izaći s crte i pokušati ih pokupiti."

Pročitajte više