Celtic s 5:1 razbio Kranjčarove Rangerse

Foto: Getty Images / Guliver Image

U PETOM kolu škotskog Premiershipa u Glasgowu susreli su se vječni rivali, Celtic i Rangers. U prvom Old Firmu ove sezone, a ukupno 402. aktualni prvak Celtic poigrao se s povratnikom u društvo najboljih i s visokih 5:1 razbio je Rangerse za koje je prvih 45 minuta odigrao Niko Kranjčar.

Junak susreta bio je sjajni Moussa Dembele, koji je tri puta tresao mrežu Rangersa.

Momčad Brandana Rogersa povela je u 33. minuti, kada je Scott Sinclair izveo korner s lijeve strane, a Dembele glavom načeo goste. Samo sedam minuta kasnije Nir Bitton sjajno je dodao do Dembelea, koji je fenomenalno prošao pored Philippea Senderosa i zabio za 2:0. 

Rangers je uspio smanjiti u 44. minuti - Kenny Miller glavom je prebacio na drugu vratnicu, nakon čega je Joe Garner zakucao loptu glavom i donio nadu svojoj ekipi uoči drugog poluvremena. Međutim, u drugom dijelu Celtic je postigao još tri gola i potpisao uvjerljivu pobjedu.

U 61. minuti Dembele je majstorski asistirao Sinclairu za 3:1, a u 75. Senderos je dobio crveni karton, pa je domaćin još lakše stigao do posljednja dva gola. Dembele je u 83. nakon centaršuta Mikaela Lustiga potpisao hat-trick, dok je točku na i u drugoj minuti sudačke nadoknade stavio Stuart Armstrong. 

Celtic je tako ponovio pobjede 5:1 u Old Firmu iz 21. studenog 1998. te 1. siječnja 1966. godine. Također, stigao je do 146. pobjede nad Rangersom, koji je do sada slavio 159 puta, dok je 97 utakmica završeno neodlučeno.

 

Pročitajte više