HNL

Celticovi skauti gledali Lovrića u pobjedi protiv Hajduka

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

KRISTIJAN LOVRIĆ na meti je škotskog Celtica, pišu tamošnji mediji.

Skauti slavnog kluba bili su na utakmici Kupa između Gorice i Hajduka (2:1) kako bi se osobno uvjerili u njegove kvalitete, a navodno će i danas biti u Gorici na prvenstvenoj utakmici protiv Hajduka. Lovrić je u toj utakmici ušao na početku drugog poluvremena, zabio gol iz slobodnjaka za 1:0 i bio najbolji igrač Gorice.

Celtic je ljetos na posudbu doveo Mohameda Elyounoussija iz Southamptona koji je eksplodirao u Celticu i u devet utakmica je upisao pet golova i tri asistencije. Budući da je Southampton u očajnoj situaciji, za očekivati je da će ga na zimu vratiti s posudbe ili da će ga prodati nekome u potrazi za pojačanjima.

Škotski prvak bi ga rado otkupio, ali to neće biti moguće za manje od 20 milijuna eura, što mu je ipak previše. Zato su se njegovi skauti okrenuli potrazi za jeftinijim rješenjima i našli ga u liku napadača Gorice. Lovrić ove sezone igra fantastičan nogomet. U 12 ovosezonskih utakmica zabio je sedam golova i asistirao četiri puta, a predsjednik Gorice Nenad Črnko je u razgovoru za Index rekao da će 23-godišnje lijevo krilo biti gotovo nemoguće zadržati već ove zime.

Lovrić po Transfermarktu vrijedi dva milijuna eura, ali nema sumnje da bi mogao biti prodan i za triput veću cijenu, osobito kad su klubovi s Otoka u pitanju. Stilom igre idealno bi se uklopio u energični škotski nogomet. Jak je u duelu, izdržljiv i ima odličan udarac, što u škotskoj ligi uvijek prolazi.

"Svakom igraču je san napraviti korak dalje, osobito u inozemstvu. E sad, jesam li ja za to trenutačno spreman ili nisam, razgovarat ćemo u polusezoni. Ne želim brzati. U životu nije pametno donositi važne odluke preko noći, ali činjenica jest da i ja i brojni moji suigrači imamo kapacitet za veće domete i veće klubove. Iskreno, nadam se da ću uskoro promijeniti klub i napraviti korak naprijed, ali neće biti kraj svijeta ni ako ostanem u Gorici. Svi mi imamo neke dječačke snove. Moji su uvijek bili da igram u Liverpoolu ili Barceloni. No moram biti realan i tako se i ponašam. Ne mogu reći da ću igrati u Barceloni, ali moram i dalje gaziti, pa gdje me to odvede", rekao je Lovrić u velikom intervjuu za Index.

Pročitajte više