Červar: Ne bojimo se Grka

UNATOČ činjenici da su Grci, protiv kojih naših rukometaši igraju u četvrtfinalu olimpijskog rukometnog turnira, domaćini u Ateni te kao takvi mogu očekivati fanatičnu podršku publike, baš kao i naklonost sudaca, hrvatski izbornik Lino Červar najavio je kako će naši rukometaši u utakmicu ući bez straha, javlja Jutarnji list.

Četvrtfinale protiv Grka naši rukometaši igraju u utorak u 15:30, a izbornik Červar je na press konferenciji u Ateni izjavio kako će dotad pronaći djelotvornu taktiku za pobjedu.

"Nećemo upasti u zamku da smo favoriti. Nema lakih utakmica kad se odlučuje o plasmanu u polufinale. Grčka je reprezentacija u uzletu, domaćin je, imat će vjetar u leđa, a i suđenje može biti drugačije." – izjavio je hrvatski izbornik, pa dodao: "Ne, ne bojimo se, ali sada je drugi sustav natjecanja, nema prilike za popravak. Tko izgubi – zbogom!"

Červar je kazao kako će pomno analizirati igru Grka, te kako će u razgovoru sa svojim igračima staviti poseban naglasak na ozbiljnost situacije.

"Mađari su se mučili protiv Grka, Francuzi su imali problem… svatko je opasan, plutajuća mina ako misliš da će pobjeda biti samo šetnja." – kazao je Červar, nakon čega je novinarima pojasnio odakle prijeti najveća opasnost u utakmici protiv Grčke.

"Igraju vrlo dinamičan, agresivan i temperamentan rukomet. Probleme mi nam mogli raditi preko desnog krila Karitidisa, a dva vanjska, Alvanos i Gramatikos, su ključni igrači. Oko njih se sve vrti." – kazao je Červar, pa dodao: "Pronaći ćemo djelotvornu taktiku. Pobjeda nam otvara dvije šanse za medalju. A svaka je medalja veličanstven uspjeh. Jer ne pamtim kad je netko u dvije godine bio svjetski prvak i osvajač jedne olimpijske medalje."

(Izvor fotografije: FaH)

Pročitajte više