Červar: Podcijenili smo Japance

KAO što se i očekivalo, hrvatska reprezentacija upisala je i drugu pobjedu na Svjetskom prvenstvu, nakon Argentine pao je i Japan. Međutim, odabranici Line Červara ponovo su zakazali u prvom dijelu.

Imali su niz pogrešaka, promašenih čistih prilika. Prvi dio Hrvatska je dobila s jednim pogotkom razlike, dok su primjerice Španjolci jučer prvo poluvrijeme protiv istog suparnika dobili 21:14, a na koncu s velikih 19 razlike.

"Malo smo podcijenili suparnika. Iznenadili su nas igrom. Moji igrači su imali pogrešan pristup utakmici, mislili su lako ćemo, no vidjeli ste koliko su nam problema Japanci zadali. Načinili smo previše pogrešaka u obrani i u napadu," kazao je izbornik hrvatske vrste. Kao i protiv Argentine ključ pobjede bio je prelazak na obranu 5-1.

"Kada je proradila naša obrana pitanje pobjednika je razriješeno. Zadovoljan sam drugim dijelom, koje smo odlično odradili." zaključio je Červar.

Kapeten hrvatske reprezentacije Slavko Goluža na parketu je proveo 18 minuta i postigao jedan pogodak.

"Protiv slabih reprezentacije uvijek igramo slabo. No, vjerujem kada dođu ozbiljnije momčadi kako ćemo zaigrati daleko ozbiljnije i koncentriranije.

Japanski izbornik, Koji Matsui, usprkos porazu, bio je zadovoljan otporom kojeg su njegovi igrači pružili olimpijskim pobjednicima i svjetskim prvacima.

"Naš cilj je bio dobro namučiti Hrvatsku i u tome smo uspjeli. Zadovoljan sam igrom iz prvog dijela, no u nastavku je daleko iskusniji suparnik kaznio sve naše propuste." - kazao je Matsui.

Pročitajte više