Česi u finalu Davis cupa: Hrvatska u Poreču potučena do nogu

PAR Štepanek i Berdych donio je Češkoj i treći, odlučujući bod koji ih je odveo u finale Davis cupa. Zovko i Čilić nisu imali nikakve šanse i praktički su cijeli meč skupljali mrvice da bi do kraja uhvatili samo osam gemova u tri seta. Bilo je 6:1, 6:3 i 6:4 za češku kombinaciju.

> Nemoguća misija: Prpa se odlučio za Čilu i Zovka

Teško je išta više napisati o ovom meču u kojem je jedna strana bila toliko nadmoćnija od druge. Česi su u svim elementima igre bili puno bolji, a Zovko i Čilić su u momentima izgledali i pomalo smiješno na drugoj strani. No, ovakav se rasplet zapravo i očekivao nakon jučerašnjih 2:0 kada smo praktički već tada pomirili s crnom sudbinom.

Navijačka sramota

I ovaj put treba naglasiti da su hrvatski tenisači doslovno igrali na gostujućem terenu. Danas je porečka Žatika bila još slabije popunjena nego prvog dana ogleda, a izostalo je i ono malo hrvatskih navijača koji su jučer došli podržati svoje tenisače. Čeha je s druge strane bilo još više i bili su još glasniji. Nije pretjerano reći da je 80 posto publike u porečkoj ljepotici bilo na strani gostujuće momčadi. Polufinale Davis cupa zaslužilo je puno bolji tretman kod hrvatskih ljubitelja tenisa, a vjerojatno će o ovoj pomalo sramotnoj situaciji biti više riječi u narednim danima. Tek se sada vidi koliko je bio promašen način odabira grada domaćina koji je kao uvjet u obzir uzimao jedino visinu financijske ponude. Nema sumnje da bi HTS puno više financijski profitirao da smo pobijedili Češku i ugostili Španjolce u zagrebačkoj Areni. Ovako nam se pohlepa obila u glavu i ostali smo bez ičega...

Razlika u kvaliteti neupitna

Češki je par od samog starta nametnuo visok ritam, a u prvom su nam setu čak tri puta uzimali servis. Jedino je Zovko u trećem gemu uspio uhvatiti svoj početni udarac. Niti druga dionica nije bila ništa puno bolja. Doduše u ovom smo setu samo dva puta uspjeli izgubiti svoj servis. Česi su igrali kao u transu nošeni gromoglasnim navijanje svoje publike.

I kada smo se napokon ponadali da bi treći set mogao otići na našu stranu, Zovko je kod 3:3 nepažljivo prosuo svoj početni udarac i gosti su bili na korak do finala. Čilić je smanjio na 5:4, ali to je bilo sve.

Pročitajte više