Česi u polufinalu bez Jiraneka

DESNI branič češke nogometne reprezentacije Martin Jiranek neće biti spreman za polufinalni dvoboj EURA protiv Grčke u Portu (četvrtak, 20.45 sati) zbog ozljede bedrenog mišića zadobivene u četvrtfinalnom dvoboju protiv Danske.

"Radi se o teškoj ozljedi koja zahtijeva duže liječenje", izjavio je liječnik češke reprezentacije Petr Krejci.

Jiraneka će u prvoj postavi gotovo sigurno zamijeniti Zdenek Grygera, koji ga je zamijenio i u utakmici protiv Danske, a koji je prvenstvo i započeo kako član početne postave.

Dobra vijest za češkog izbornika Karela Brucknera je, pak, da će se stoper Rene Bolf oporaviti od lagane ozljede zbog koje je zamijenjen u drugom poluvremenu dvoboja protiv Danske, te će konkurirati za sastav protiv Grčke.

Također, iz češkog tabora potužili su se na procjenu ruskog suca Valentina Ivanova koji je pokazao žuti karton njihovu najboljem igraču Pavelu Nedvedu iako je na snimci vidljivo kako je danski igrač Jesper Gronkjaer simulirao prekršaj.

"Znam da ću u polufinalu morati biti pažljiv jer ne bih želio propustiti još jedan finale u svojoj karijeri, ali također znam da će to biti jako teško, jer radi se o polufinalu EURA i utakmica će biti vrlo napeta", izjavio je Nedved koji zbog žutih kartona nije mogao nastupiti za Juventus u prošlogodišnjem finalu Lige prvaka protiv Milana.

Pročitajte više