Charisteas: Podrška navijača će nam pomoći da svladamo Hrvatsku

U REPREZENTACIJI Grčke vlada optimizam uoči ključne utakmice s Hrvatskom. Grci su se jučer okupili i spremaju se za petak i utakmicu koja bi mogla odlučiti tko izravno ide na Europsko prvenstvo.

Grčki izbornik Fernando Santos za utakmice s Hrvatskom i Gruzijom napravio je nekoliko promjena. U momčad je vratio Theofanisa Gekasa i Angelosa Charisteasa.

Podsjetimo, Gekas se povukao iz reprezentacije nakon odlaska bivšeg izbornika Otta Rehhagela zbog, kako je tada rekao, "posebnih okolnosti unutar momčadi", ali se nakon godinu dana vratio priznavši da je pogriješio. Charisteas se vraća nakon što je na SP-u u JAR-u odigrao samo sat vremena protiv Južne Koreje. Iskusni napadač zabio je u dresu Grčke 24 gola u 85 utakmica, a ovo je prvi put da mu je Santos uručio poziv.

Grcima u petak igra samo pobjeda u koju iskusni Charisteas ne sumnja.


"Naporno sam radio i vraćam se kako bi moje iskustvo pomoglo momčadi. Nikad nisam izgubio želju igrati za reprezentaciju. Reprezentacija ima dovoljno snage nositi se s izazovima kao što je utakmica s Hrvatskom", kaže iskusni napadač Panetolikosa i dodaje:

"Skupina je teška. Nadam se da ćemo svladati Hrvatsku i Gruziju. Očekujem da će nam protiv Hrvatske pomoći podrška punog stadiona."

Santos je zbog ozljeda vratara pozvao APOEL-ovu jedinicu Dionisisa Chiotisa koji se iskazao obranama u Ligi prvaka protiv Zenita i Šahtara.

"Vjerujem da ćemo uspjeti. Momčad je pokazala da se zna nositi s poteškoćama. Hvala treneru što vjeruje u mene i što me pozvao", rekao je vratar APOEL-a.

Pročitajte više