Chatman kralj večeri u Euro Cupu, Valters sustigao Ukića



ZA NAJKORISNIJEG igrača 2. kola košarkaškog Euro Cupa izabran je Mire Chatman, bek koji je odveo Beşiktaş do 102-98 pobjede protiv Telekom Bonna u susretu skupine D.

Odigrao je kompletnu minutažu susreta koji je rasplet dobio nakon produžetka, te u pobjedu turske momčadi utkao 35 poena i osam asistencija zaradivši tako indeks valorizacije 42.

Šutirao je za dvicu 10/11, za tri poena 2/6, a s linije slobodnih bacanja 9/12, ukrasivši statistiku i s dvije uhvaćene lopte i 12 pretrpljenih prekršaja. Čak 20 poena ubacio je u posljednje četiri minute osnovnog dijela utakmice i kroz pet minuta produžetka. Imao je i četiri izgubljene lopte.

Recimo i to da je Chatman s 35 poena bio najbolji strijelac kola, dok je Telekomov Chris Ensminger s 16 skokova predvodio sve igrače kola u broju uhvaćenih lopti. Sjajnih 14 asistencija potpisao je Joventutov Kristaps Valters, čime se na listi rekordera po broju asistencija izjednačio s Christianom Dalmauom i Rokom Ukićem.

Hrvatski reprezentativni razigravač 14 asistencija upisao je igrajući za Split u siječnju 2004. u porazu 97-91 kod  Ionikosa. Time je postao prvi igrač u natjecanju koji je ostvario toliki broj dodavanja za koš.

Pročitajte više