Chelsea lovi osvetu u Parizu

Foto: Getty Images/Guliver Image

NAKON DVA mjeseca pauze nastavlja se nogometna Liga prvaka. Osmina finala elitnog natjecanja počinje večeras utakmicama PSG-a i Chelseaja, te Benfice i Zenita. 

> Zlatan opet juriša na Chelsea, ali ništa nije isto bez Mourinha

Treću sezonu zaredom Chelsea i PSG se susreću u nokaut fazi Lige prvaka. Prije godinu dana Parižani su drami u Londonu u 114. minuti izborili prolaz remijem 2:2, nakon 1:1 iz prve utakmice u Parizu. U tom susretu Parižani su već nakon pola sata ostali bez isključenog Zlatana Ibrahimovića, ali ipak uspjeli izbaciti Josea Mourinha i njegovu šampionsku momčad.




U četvrtfinalu sezone 2013/2014., kao i u jesen 2004. u skupini LP, Chelsea je bio uspješniji.

Ove godine nema jednog od glavnih junaka prošlogodišnjeg okršaja, Josea ourinha, a Zlatan Ibrahimović, uvjerljivo najbolji igrač PSG-a, priznao je da bez Portugalca neće biti isto.

Blanc: Možemo osvojiti Ligu prvaka

Laurent Blanc tvrdi da PSG može osvojiti Ligu prvaka ove sezone. Trenutno na domaćem terenu imaju niz od 44 utakmice bez poraza i ne vjeruje da mogu izgubiti od poljuljanih sada već bivših engleskih prvaka. Tek prije tri dana stao je njihov niz od 17 pobjeda zaredom, i to zato što je Blanc odmarao Ibru, Maxwella, Mottu i Thiaga Silvu.  .

"Moramo protiv Chelseaja nametnuti svoju igru. Naši prijašnji dvoboji pokazali su da se radi o momčadima na istoj razini. Terryjev izostanak je vrlo važan za Chelsea jer puno znači na terenu, ali i za timski duh", rekao je Blanc i dodao: "Imamo priliku ove godine otići korak dalje u ovom natjecanju. Imamo potencijal da ga osvojimo".

Hiddink: Šanse su 50:50

Trener londonskog kluba Guus Hiddink, koji je momčad preuzeo u najvećoj krizi u posljednjih desetak godina, smatra da su izgledi za prolaz pola-pola. Chelsea je nakon smjene Mourinha, pod Hiddinkom nanizao 12 utakmica bez poraza, ali i dalje je daleko od vrha Premiershipa. U isto vrijeme, PSG je već obranio titulu prvaka francuske, samo ju nije matematički potvrdio.


"PSG je izgradio moćnu ekipu koja dominira u francuskom prvenstvu. Od prosinca mi napredujemo korak po korak, ali još nismo na razini na kojoj bismo željeli biti. Izgledi za prolaz su pola-pola", rekao je Guus Hiddink.

 > Hiddink o PSG-u: Da biste postali veliki klub morate osvojiti Ligu prvaka

Aurier narušio atmosferu u PSG-u, Chelsea bez Terryja i Matića

Iako na terenu briljiraju, u svlačionici PSG-a vlada nemir nakon što je branič Aurier na internetu izvrijeđao svog trenera i suigrače, posebno Zlatana Ibrahimovića. Zbog toga je izbačen iz momčadi, a Laurent Blanc tvrdi da to nije poremetilo pripreme za Chelsea. Osim toga, Parižanima nedostaje i Lavezzi dok je Pastore upitan.

> Blanc o uvredama i Aurieru: Doveo sam ga u PSG, a tako mi je zahvalio

Chelsea neće moći računati na ozlijeđenog stopera Johna Terryja, te veznjaka Nemanju Matića koji pauzira zbog kartona.Očekuje se da će Chelsea zaigrati sa Courtoisom na vratima, u obrani bi trebali biti Azpilicueta, Cahill, Ivanović i Abdul Rahman Baba, u veznom redu Obi Mikel, Fabregas, Oscar, Hazard i Willian, a u napadu Diego Costa.
 

VJEROJATNI SASTAVI

PSG: Trapp - Van der Wiel, Silva, Luiz, Maxwell - Matuidi - Motta, Verratti, Di Maria - Ibrahimović, Cavani

CHELSEA: Courtois - Azpilicueta, Ivanović, Cahill, Rahman - Fabregas, Mikel - Hazard, Willian, Pedro - Costa

 

Večeras se nastavlja Liga prvaka... Napokon!

Posted by Index Sport on 15. veljače 2016


LIGA PRVAKA, Osmina finala, prve utakmice
 

16. veljače
Benfica - Zenit
PSG - Chelsea

17. veljače
Roma - Real Madrid
Gent - Wolfsburg

23. veljače
Arsenal - Barcelona
Juventus - Bayern

24. veljače
PSV - Atletico Madrid
Dinamo Kijev - Manchester City

 

 

 

Pročitajte više