Chelsea prognao celer sa tribina!

BENIGNA povrtna biljčica, koja je kao interna šala dio navijačkih rekvizita navijača Chelsea, postala je nepoželjna na tribinama Stamford Bridgea. Uprava kluba je odlučila proglasiti celer nepoželjnim nakon što su pristalice Chelsea na finalu Liga kupa propisno zasipali Cesca Fabergasa stručcima celera.

"Chelsea je, umjesto da uvede salary cup, promovirao celery cap", rugaju se engleski novinari na proglas iz rasipnog kluba koji navijačima što se budu nabacivali začinskom biljkom prijeti zabranom dolaska na tribine. Inače, navijači Chelsea već 20-ak godina pjevaju (s)eksplicitne pjesme o celeru i međusobno se gađaju njime.

Međutim, klub je odlučio stati na kraj toj praksi nakon što je nekoliko posljednjih sudačkih izvještaja sa utakmica spominjalo bacanje povrća sa tribina. "Ubuduće, svatko tko pokuša unijeti celer na tribine neće moći ući na utakmicu, a onaj koga se ulovi da baca celer dobija zabranu dolaska na stadion", stoji u priopćenju kluba. Chelsea tvrdi da klubu prijeti kazna nogometnog saveza zbog militantno-vegetarijanski nastrojenih pristalica.

"Bacanje bilo čega na nogometnoj utakmici, uključujući celer, je krivično djelo, zbog kojeg možete biti uhićeni i dobiti dosje", edukativno su poručili iz Chelsea. Ukoliko se zateknete na Stamford Bridgeu i vidite nekoga da se gađa celerom, iz aktualnog engleskog prvaka apeliraju da slučaj prijavite na telefon 020 7915 1919, uz napomenu, kako je "diskrecija zajamčena".

Pročitajte više