CHELSEA - UNITED 2:2 Barkley u 96. spasio bod Chelseaju

Foto: EPA

CHELSEA i Manchester United odigrali su 2:2 u ludom derbiju 9. kola Premiershipa na Stamford Bridgeu.

Mogla je to biti utakmica kojom će se Manchester United vratiti u vrh i koja im je mogla donijeti jako puno samopouzdanja i mirnoće u nastavku sezone. Na kraju je završila kaotično. Golom Rossa Barkleyja u 96. minuti za 2:2 i Mourinhovim divljanjem te pokušajem napada na ljude iz Sarrijeva stručnog stožera.

Počelo je tipično "unitedovski" kad je u pitanju ova sezona. United se mučio sa spajanjem najjednostavnijih dodavanja i ozbiljnijim prelascima centra, a Chelsea je dominirao i čekao pravu priliku. Dočekao ju je u 21. minuti kad je izborio korner, a Paul Pogba se, po tko zna koji put otkad je u Unitedu, jednostavno isključio i odbio igrati obranu. Antonio Rüdiger mu je pobjegao kao na treningu i glavom zabio za 1:0, a Francuz je nemoćno skakutao po šesnaestercu i, kao i uvijek, nekog drugog krivio za svoju pogrešku.

To su stvari na koje Jose Mourinho može utjecati vjerojatno samo lobotomijom. Kad netko ne želi igrati obranu - ne želi i gotovo. No, ono na što može i na što je utjecao je bio način na koji je njegova momčad odgovorila u nastavku. Iz svlačionice je izašao neki drugi, puno odlučniji i čvršći United. Mourinhova momčad pokazala je puno više želje i izjednačila u 54. minuti golom Martiala koji je zakucao loptu nakon odbijanca za 1:1.

Chelsea je kao nestao s terena, osobito Eden Hazard koji nije odigrao dobru utakmicu i United je u 74. minuti došao do potpuno preokreta. Nazabijao se taj osporavani Martial bitnih golova za Crvene vragove, a ovaj put je krasno pogodio u malu mrežicu za 1:2. Činilo se da će Chelsea izgubiti prvu prvenstvenu utakmicu ove sezone jer Sarrijeva momčad nije do samog kraja ničime ugrozila De Geu i Mourinho je bio na korak do velike pobjede.

A onda je u 96. minuti udarac Davida Luiza glavom zaustavila stativa. Lopta se odbila do Kantea čiji udarac s dva metra De Gea nevjerojatno brani, ali Španjolac nije imao šanse i na drugi odbijanac koji je Barkley iz blizine raspalio po golu za 2:2. U općem kaosu jedan čovjek sa Sarrijeve klupe nešto je odmahnuo i dobacio Mourinhu koji je jurnuo za njim u tunel. Uključili su se i zaštitari i igrači obaju momčadi, no sve se na kraju smirilo. Iako, Portugalac bi mogao biti kažnjen za svoj ispad.

Chelsea je Barkleyjevim golom zadržao niz nepobjedivosti, ali omogućio Cityju i Liverpoolu da se barem na dva boda odvoje na vrhu ako danas dobiju Burnley, odnosno Huddersfield. Za United je vrh, iz ove perspektive, znanstvena fantastika.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više