Chelseajevi navijači udarili po Sarriju zbog Kovačića: "Što mu je s glavom?"

Foto: EPA-EFE

CHELSEA je u Švedskoj 2:1 pobijedio Malmö u prvoj utakmici šesnaestine finala Europa lige, a u toj je utakmici svih 90 minuta odigrao Mateo Kovačić. To je neka vrsta oporavka za igrače ovog kluba poslije katastrofalnog poraza od 6:0 na Etihadu od Manchester Cityja u Premiershipu.

Za njihove navijače krivac za primljeni gol u Švedskoj je menadžer Maurizio Sarri koji je, po njihovom mišljenju, tvrdoglavo držao hrvatskog reprezentativca na krivoj poziciji.

Kovačić je započeo utakmicu na lijevoj strani veznog reda, u kojem su još bili Jorginho (centralno) i Ross Barkley (desno), i na toj je poziciji igrao vrlo dobro.

No Bluesovi navijači zamjeraju Talijanu što je poslije uvođenja Kantea u 74. minuti Kovačića prebacio na Jorginhovu poziciju, što je dovelo do toga da je Kovačić zbog svoje lošije defenzivne igre skrivio gol.

Malmö je u 80. minuti krenuo u kontranapad, a Kovačić je ostao praktički sam u svojoj polovici. I umjesto da napravi faul daleko od gola, on je mlako ušao u duel iz kojeg je nastala velika šansa koju je Christensen pretvorio u gol.

Navijači smatraju da bi N'Golo Kante taj napad zaustavio bez problema, a to bi, dodaju, učinio da je stavljen na centralnu poziciju veznog reda umjesto Kovačića.

Sarrijev eksperiment s veznjacima, čini se, nije uspio.

"Što je Sarriju s glavom? Tvrdoglav je najviše što može biti, odbija prihvatiti da nije u pravu."

"Može li tko objasniti zašto je Kovačić posljednji čovjek u obrani? Sarri, može li Kante igrati na svojoj pravoj poziciji?"

"Vadi Jorginha i uvodi Kantea, opet igra s Kanteom na desnoj strani, a Kovačića prebacuje u sredinu. Malmö zabija zato što Kovačić ne zna igrati obrani. Nerealno."

 

Pročitajte više