Chiellini: Nisam arogantan, ne mogu sam zaustaviti Kanea

Foto: Getty Images / Guliver Image

SVE je spremno za početak osmine finala Lige prvaka, koju će otvoriti veliki dvoboj Juventusa i Tottenhama u Torinu. Aktualni talijanski prvak večeras od 20:45 sati dočekuje petoplasiranu momčad Premier lige. 

> KANE PRED VEČERAŠNJI DVOBOJ S NAJTEŽIM ČUVAROM "Nakon njegovog tretmana ne osjećam nogu"

Mario Mandžukić i društvo su u nevjerojatnoj formi. U posljednjih 16 utakmica nisu izgubili, uz čak 14 pobjeda i dva remija. Postigli su 32 gola, a primili svega jedan. Sedam posljednjih susreta legendarni Gianluigi Buffon nije vadio loptu iz mreže...

"Tottenham je jako opasan. Poznajemo ih, analizirali smo ih... Zato im ne smijemo dozvoliti otvorenu igru, jer igraju napadački nogomet i igraju za gol više. Moramo biti strpljivi i pametni. Cilj je ne primiti gol kod kuće, što je u nokaut fazi Lige prvaka jako važno. Na kraju, ovo je tek prvi korak prema finalu u Kijevu, gdje želimo da stignemo", jasan je Giorgio Chiellini.

Dvije momčadi su igrale jedna protiv druge dva puta do sada, ali u prijateljskim susretima, u kojima su obje ostvarile po pobjedu. Naravno, kada pomislite na Tottenham tu je čudesni Harry Kane, koji je do sada u sezoni zabio 32 gola u 33 utakmice, uz tri asistencije. No, čeka engleskog napadača veliki ispit večeras protiv odlične obrane Stare dame...

"Kane je jedan od najboljih igrača na svijetu i nemoguće je da ga sam zaustavim. Nisam arogantan da pomislim tako nešto jer će se to teško dogoditi.  On zabija puno golova, ali i igra za momčad, što ga čini jako nezgodnim za svaku obranu. Vjerujem da moramo protiv takvog igrača kao što je on odigrati timski i pokazati čvrstinu u obrani. No, naravno, ne igra tu samo Kane, što će nam stvoriti dodatne probleme ako budemo razmišljali samo o njemu", zaključio je talijanski branič. 

Pročitajte više