LIGE PETICE

Chiringuito: Hitan sastanak u Barceloni, El Clasico na neutralnom terenu?

Foto: EPA

NOVO POGORŠANJE sigurnosne situacije u Kataloniji tjera organizatore El Clasica na hitan sastanak, na kojem se nalaze Barcelona, Real, predstavnici policije i La lige, otkriva Chiringuito.

Prema istom izvoru, na spomenutom sastanku raspravljat će se o tome da se derbi Barcelone i Reala na Camp Nouu, koji je krajem listopada odgođen za iduću srijedu u 21 sat, igra na neutralnom terenu.

Jedan od najvećih svjetskih derbija trebao se igrati 26. listopada u Barceloni, ali je odgođen za gotovo mjesec dana kasnije zbog izvanredne situacije u Kataloniji. 

Barcelonu, kao i cijelu Kataloniju, u listopadu su paralizirali veliki prosvjedi i štrajkovi zato što je španjolski Vrhovni sud na kazne dugotrajnog zatvora osudio organizatore referenduma o neovisnosti Katalonije održanog prije dvije godine. 

Španjolski nogometni savez i La liga već ranije su tog mjeseca službeno poručili kako ne žele da se meč igra u Barceloni. Vodstvo obje institucije španjolskog nogometa nije dopuštalo da u takvoj situaciji, kada je Katalonija na nogama zbog odluka službenog Madrida, u buntovnu pokrajinu dolazi omraženi simbol glavnog grada Španjolske.

Koliko se ovo ozbiljno shvaća govori i to što je u isto vrijeme španjolska vlada priopćila da se protivi odigravanju El Clasica u Barceloni jer je procjena sigurnosnih službi bila da buna u Kataloniji do tada još neće prestati.

Pročitajte više